Premier League 2013/2014: #12 Aston Villa


Vi kan huske da daværende Rosenborg-trener Nils Arne Eggen ble spurt om hvorfor han valgte å bruke en aldrende Mini Jakobsen på bekostning av yngre krefter. ”Emosjonell ansiennitet”, svarte RBK-nestoren. Mange av våre lesere vil sikkert stille spørsmålstegn ved hvordan vi kan tippe Birmingham-klubben så vidt høyt opp på tabellen. Vi snakker tross alt om et lag som røk mot Bradford City i Ligacupen. Vel, det selvsamme laget endte sesongen med 5-2-3 på sesongens 10 siste kamper, og tapte vel og merke kun mot Liverpool, Manchester United og Chelsea i samme periode.

Og så liker vi selvsagt veldig godt at manager Paul Lambert har valgt å satse på ungguttene. Vi liker enda bedre at det forhenværende Norwich-treneren plasserte den grådige og egoistiske Darren Bent på benken. Selv da det knep som verst fikk primadonnaen råtne på reservelaget, mens Christian Benteke stjal rampelyset med sine 19 ligascoringer totalt. Belgieren virket å være på vei til Tottenham (eller enhver annen klubb som var villige til å legge tilstrekkelig pundsedler på bordet), men valgte til slutt å signere ny kontrakt med Villa.

Vi har tidligere skrevet mye om hvor elendig Villa-forsvaret var forrige sesong. Slapp av – Lambert har tatt grep. Danske Jores Okore og Sevilla-spilleren Antonio Luna har kommet inn dørene på Villa Park. Dersom Nathan Baker og Matt Lowton fortsetter den gode utviklingen, kan selv lagets forsvar vise seg fra go’siden. Den gamle Arsenal – og AC Milan-spilleren Mathieu Flamini har blitt koblet til klubben. 29-åringen vil i så fall bringe så vel kreativitet som sårt tiltrengt rutine til det unge Villa-laget.

Inn:

Jed Steer [Norwich - Aston Villa] 

Antonio Luna [Sevilla - Aston Villa] Overgangssum ikke oppgitt

Nicklas Helenius [Aalborg - Aston Villa]

Leandro Bacuna [FC Groningen - Aston Villa] Overgangssum ikke oppgitt

Jores Okore [Nordsjaelland - Aston Villa] Overgangssum ikke oppgitt

Aleksandar Tonev [Lech Posnan - Aston Villa] Overgangssum ikke oppgitt

Ut:

Brett Holman [Aston Villa - Al Nasr] Free

Derrick Williams [Aston Villa - Bristol City] Free

Eric Lichaj [Aston Villa - Nottingham Forest] Free

Courtney Cameron [Aston Villa - Torquay] Free

Richard Dunne [Aston Villa - QPR] Free

Samir Carruthers [Aston Villa - MK Dons] Lån

Graham Burke [Aston Villa - Shrewsbury] Lån

Andy Marshall [Aston Villa - Millwall] Free

Frigitt:

Calum Barrett, Joshua Barton, Courtney Cameron, Daniel Devine, Richard Dunne, Eric Lichaj, Andrew Marshall

Vurdering:

Kan Aston Villa gjøre det dårligere enn under håpløse Alex McLeish? Niks. Kan Paul Lambert forbedre fjorårets 15.plass? Jepp. Skotten har på alle måter bygd et lag for fremtiden. Etter at ungguttene allerede har fått én sesong i Premier League, burde alle piler peke oppover nå. Christian Benteke var en nøkkelspiller forrige sesong, og blir viktig også nå.

Unibets tips: #12