Premier League 2013/2014: #10 Sunderland


Paolo Di Canio har nokså ubemerket puslet med sitt denne sommeren(Les: Ingen fascisthilsner eller styremedlemmer som har trukket seg). Italieneren ble hentet inn som nødløsning da Martin O’Neill var i ferd med å kjøre the Black Cats ned i Championship.

Selv om ansettelsen Di Canio fikk Sunderlands Labour-velgere til å sette morgen-ølen i vrangstrupen, beviste den ukonvesjonelle treneren at han var akkurat hva klubben trengte. I syv stakkede kamper på tampen av fjoråret. Så spørs det hvordan spillerne, klubben og fansen tåler slitasjen ved Di Canio i sesongens samfulle åtte måneder.

Jozy Altidore har blitt hentet inn fra AZ Alkmaar, hvor amerikaneren tegnet seg for 39 scoringer i løpet av 67 kamper. Altidore i samspill med Steven Fletcher gir vann i munnen for oss fotballelskere. The Black Cats slet med kreativiteten på midtbanen, noe som bør være løst ved å hente Juventus’ Emanuele Giaccherini. Modibo Diakite har kommet gratis fra Di Canios gamleklubb – Lazio – og representerer en sårt tiltrengt forsterkning i forsvar. Vito Mannone er, for å være ærlig, ikke av samme kaliber som Simon Mignolet.

Inn:

Vito Mannone [Arsenal - Sunderland] Overgangssum ikke oppgitt

Cabral [Basel - Sunderland] Free

Valentin Roberge [Maritimo - Sunderland] Free

Modibo Diakite [Lazio - Sunderland] Free

David Moberg Karlsson [IFK Gøteborg - Sunderland] Overgangssum ikke oppgitt

El Hadji Ba [Le Havre - Sunderland] Free

Jozy Altidore [AZ Alkmaar - Sunderland] Overgangssum ikke oppgitt

Emanuele Giaccherini [Juventus-Sunderland] £6.5m

Ut:

Ahmed Elmohamady [Sunderland - Hull] £2m

Simon Mignolet [Sunderland - Liverpool] £9m

Matt Kilgallon [Sunderland - Blackburn] Free

Danny Graham [Sunderland - Hull] Lån

Ryan Noble [Sunderland - Burnley] Free

Alfred N'Diaye [Sunderland - Eskisehirspor] Lån

James McClean [Sunderland - Wigan] £1.5m

Vurdering:

De som mener Di Canio er en krevende herremann har selvsagt helt rett. Vi mener likevel at frykten for at italieneren skal slite ut omgivelsene er overdrevet. West Ham-legende var manager i Swindon i nærmere to år – før ting vel og merke skar seg monumentalt. Vi har ingen tro på at Di Canio vil måtte bryte seg inn i klubblokalene i nattens mulm og mørke – ei heller at Sunderland havner i bunnstriden denne sesongen.

Unibets tips: #10