Premier League 2013/2014: #1 Chelsea


Tattarata! Vi sparker ut den røde løperen til ære for de kommende seriemesterne Chelsea. Tror vi. Mourinhos annet komme er vel og merke noe ganske annet enn da portugiseren forlot Stamford Bridge i 2007.

Han har fremdeles den kjappe replikken på lur, han går heller ikke av veien for å gi trenerkolleger små stikk. Ei heller har han problemer med å sette seg hårete mål. The Special One virker rett og slett bare mer moden. Men, fremdeles en framifrå manager. Noe annet ville vært vanskelig å hevde, ettersom vi snakker om en dobbelt Champions League-vinner og en som kan skilte med seriemesterskap i fire ulike land.

Mourinho har handlet smart i løpet av sommeren, hvor Andre Schürrle peker seg ut som en ypperlig investering. Er det noen som evner å heve den aldrende duoen Frank Lampard og John Terry, så er det Mourinho. Hvorfor han ønsker å kvitte seg med Juan Mata er derimot en aldri så liten gåte. Spanjolen var en av Chelseas beste spillere gjennom fjorårssesongen, men Mourinho skal visstnok være villig til å lytte til bud.

Vurdering:

Chelsea tapte kun 21 kamper på Mourinhos 185 totalt i årene 2004-2007. Stamford Bridge-klubben har kanskje Premier Leagues beste midtbane med Schürrle, Oscar, Hazard, Lampard og Mata. I angrep vil vi garantert få se mye til Romelu Lukaku, som tegnet seg for 17 scoringer på utlån til West Bromwich forrige sesong. Ja, også har vi Fernando Torres da. Spanjolen er fotballens mest eksklusive innbytter…