Palace må ansette Pulis nå!


Det kan ikke benektes at Steve Parish er en hyggelig kar, med en tilsvarende pen hårmanke. Spørsmålet er bare hvilken strategi han har hatt for Crystal Palace i løpet av de siste 29 dagene? At det har vært sjeldent uryddig på Selhurst Park er det imidlertid ingen tvil om. 

Ubeslutsomhet har vært gjennomgangsmelodien i Sør-London. Aitor Karanka, Alan Pardew, Chris Coleman, Tony Pulis, Mick McCarthy, Iain Dowie, Sean Dyche, Malky Mackay og Dan Petrescu har alle stått på blokka til klubbens høye herrer. 

Gamle travere, trenertalent, hjemlige, utenlandske, pasningsorienterte, langball-filosofi, disiplinert og avslappet. De har så visst ikke latt mange trenerprofiler stå uvurdert. Men, hva har de til felles? Knapt noe, for å være ærlig. Det er på det rene at Parish ikke vet hva han vil ha. 

Vel, foruten at han snappet opp en viss "Sportsdirektør" ved navn Iain Moody. En kjernekar, og viden kjent for å skjønt at landslagsspillerne Steven Caulker og Gary Medel ville forsterke Cardiff-laget. Urettferdig sparket av klubbeier Vincent Tan, og plutselig mat for sportssidene. Ikke før han hadde forsvunnet ut stadiondørene i Wales, stod styreformann Parish klar med kontrakt. Sikkert klok av skade etter sommerens feilede overgangsstrategi. 

Alt jeg vil si om dette er; hva skjer hvis - dersom de noen sinne får somlet seg til å ansette en trener - den nye piskesvingeren tar en kikk på den forhenværende journalisten, pressesjefen, direktøren, rekrutteringsansvarliges CV og sier "Nei, jeg ønsker heller å jobbe med noen andre eller på egenhånd, takk"? 

Naturlig nok skal trenerens arbeidsmetoder og behov settes først. Dersom Parish mister sitt førstevalg på grunn av den forhastede ansettelsen av Moody, er det galskap. I denne tidsalder er det viktig å ha en klar fotballvisjon og filosofi. Hvis ikke, risikerer du å blåse millioner på å surre fra den ene blomsten til den andre. Ikke rent sjelden sideveis og bakover også. 

Swansea City er et godt eksempel på hva som kan oppnås gjennom kontinuitet, og ved å ansette spillere og trenere som passer overens med klubbens målsetninger. En slik klar strategi er bedre for spillerne også. Dersom du er en god tekniker, vil du nettopp være på utkikk etter en arbeidsgiver som Swansea. Hvis dine pre som fotballspiller, derimot, er å løpe nedover kanten, velger du en annen klubb. 

For profesjonelle fotballspillere er det lite som er mer frustrerende enn å trekke familien opp med rota, for så å flytte til den andre delen av landet. Ei heller har man garantier for at man ikke snart er på reisefot igjen, dersom den nye klubben skulle velge å skifte manager. Bortkastet tid for alle parter. 

Hvis en spiller tegner kontrakt med en klubb som passer hans egen stil, og vet at de holder seg til fotballfilosofien selv om den på sidelinja skulle bli skiftet ut, gir det trygghet og stabilitet. Som et kollektiv - til tross for at det kan være usikre tider - er det mye godt å finne i vissheten om at det ikke ligger an til en fotballmessig omkalfatring over natten. De som holder tømmene på ungdomsakademiene kan likeledes planlegge langt fremover i tid. 

Selv om jeg ikke er en tilhenger av fotballen Tony Pulis står for, har han i det minste en filosofi som han står ved. Hvis Palace skulle utnevnte ham til Ian Holloways etterfølger - noe jeg lenge har spådd - er de nødt til å forplikte seg til en slik spillestil for den overskuelige fremtiden. Hvis ikke, hva er poenget? 

Pulis vil komme til å kvitte seg med de fleste spillerne i stallen, for deretter å erstatte dem med spillere som passer inn i hans egen fiolosofi. Uansett når han eventuelt måtte forsvinne i fremtiden; ville det ikke være sunn fornuft at Parish så finner en erstatter fra samme skole? Det er enkelt og greit logisk og økonomisk smart å holde seg til samme spillestil. 

Palace, i motsetning til deres velfriserte styreformann, ser ut som de har blitt trukket baklengs gjennom hagehekken. I Pulis skulle de ha en mann som kan lede dem med stødig hånd. Selv om de ikke kommer til å levere finspill. 

Crystal Palace møter Hull denne helgen i en forsøk på å bygge videre på poengdelingen mot Everton. Sjekk oddsen her!