Overgangsmarkedet: Hvor blir neste stopp for Luis Suarez?


Stakkars Susan Black. Hun hadde knapt rukket å takke ja til jobben som Komminkasjonsdirektør, før en en viss spiller satte tennene i Branislav Ivanovic. I kjølvannet har hun vel fått et innblikk i hva det vil si å være brannmann. 

Suarez har fulgt manus etter hendelsen, og mesterlig stokket ordene "unnskyld", "fremferd" og "Hillsborough" slik at det har gitt mening både gramatisk og i omdømmemessig forstand. Med det engelske fotballforbundets straff - i form av 10 kamper karantene - har klubbet ymtet frempå med at Suarez har blitt den hjemlige fotballens hoggstabbe og syndebukk. Dette inntrykket, kombinert med at Liverpool ikke har evnet å kvalifisere seg til kommende sesongs Champions League, kan bety at angriperen forsvinner i løpet av sommeren. 

Det vil i så fall ikke skorte på beilere. Barcelona (priset til 5.00 på å hente Suarez denne sommeren) kan saktens trenge friskt blod på topp, ettersom både Alexis Sanchez og David Villa kun tidvis har imponert. Forestill deg det småpene spillet som Suarez og Messi kunne vartet opp med; de ville skaffet bøttevis med straffespark hver eneste uke. 

Bayern München (7.00) er en annen mulig utfordrer til uruguayanerens signatur. Pep Guardiola er angivelig en beundrer av spissen, og Bavaria-klubben kan meget vel være fristet til å gjøre et fremstøt. Spørsmålet er om de trenger ham? Klubbens spillerstall er allerede velfylt selv før Mario Goetze (og muligens Robert Lewandowski). PSG (8.00) har vi atter en klubb som kan kjøpe spillerne de måtte ønske seg. Det er naturlig nok dersom de liker utsiktene til Suarez/Zlatan på topp. 

Øvrige alternativer virker mindre trolig. Juventus (15.00) vil kanskje ikke være i stand til å hoste opp pengene som kreves for å sikre seg Suarez, mens Milan (30.00) og Monaco (40.00) bare ikke har den samme statusen som de engang hadde. Avslutningsvis kan vi enkelt og greit klassifisere Anzhi (20.00) og Zenit (80.00) som tilsvarende uaktuelle. 

Men, kanskje Suarez velger å bli værende i Premier League. Liverpool (1.33) er kanskje favoritter til å beholde storscoreren, men det er mange andre klubber som jakter en målgarantist: Manchester City er priset til 8.50 som ny arbeidsgiver, Chelsea omsettes til 50.00 i odds, Arsenal betaler 80.00 ganger innsatsen, mens muligheten for en overgang til Manchester United anses som... vel, nesten null (100.00).

Hvor tror du Luis Suarez havner?