Nedrykksstriden har gjort Premier League spennende (endelig)


Det er typisk. Man har knapt fått fyr på grillen før det samler seg sorte skyer i horisonten. Du kan bare våge deg å tenke at du har fortjent noe nytt, før en gigantisk strømregning dumper ned i postkassa. Likeledes; bare prøv å ytre at denne sesongen har vært kjedelig, og spillerne begynner å bite hverandre mens supportere fiker til politihester. 

Vi var bortskjemte forrige sesong. En fantastisk serieinnspurt, som bølget frem-og-tilbake, Peter Crouch - hvis spiller sendte ballen i bane rundt månen før den landet bak Joe Hart, Arsenals 2-8 tap på Old Trafford, og alt Mario Balotelli foretok seg. Blackburn-fansen kastet kyllinger på banen og Gervinhos høye panne. Den sesongen hadde absolutt alt. Det var ikke bare i min fantasi: 2011/2012- sesongen var i sannhet en av de mest underholdende idrettsbegivenhetene jeg har vært vitne til. Som en lekker hovedrett - med et navn umulig å uttale - sammenlignet med årets velling. 

Jeg er ikke urimelig. Tittelkampen var over i det øyeblikk Arsene Wenger aksepterte budet på £25 millioner for Robin van Persie. QPR og Reading la seg begge tidlig på rygg og aksepterte sin skjebne. De hadde ikke engang krefter til å lage bråk på banen eller overøse oss med dårlig gjennomtenkte twitter-meldinger. Jeg har tidligere sagt at vi alle savner Joey Barton. 

Men, universet kan være lunefullt. Idet vi trodde at sesongen skulle sovne stille inn, fikk vi plutelig et knippe overraskende resultat servert. Plutselig satt vi med åtte lag som undret seg over hvordan de hadde havnet med begge beina i nedrykksstriden. 

Mens lagene litt høyere opp på tabellen ser seg nervøst over skuldrene, har lagene i sumpa alle fått et oppsving i resultatene. Paolo Di Canios Sunderland så ut til å ha kommet seg opp på trygg grunn, men det var før Aston Villa for alvor satte inn sluttspurten. Newcastle - et annet lag som må ha tenkt på alt annet enn fotball de siste månedene - har våknet i tide til å skjønne farene. 

Klubben som nok en gang ligger an til å overraske mest, er Wigan. Vi har egentlig blitt vant til at laget alltid klarer seg med nød og neppe de seneste årene. De har imidlertid aldri ligget høyere enn som nummer 17 på tabellen siden årsskitet. Hva som tidligere kun har vært en flyktig flørt med the Championship, har for alvor virket som et forestående giftermål. Død og begravet for bare et par uker siden, har de nå tatt poeng i fem av sine syv seneste kamper. Houdini-laget, utbryterkongene, er altså atter igjen i ferd med å klare det umulige. 

Selv lag som Stoke, Norwich, Southampton og Fulham - som alle tilsynelatende hadde gjort nok til å fortjene fornyet Premier League-kontrakt - trenger trolig minst én seier til for å være helt trygge. Stoke tar turen til Sunderland mandag kveld, mens Southampton venter i sesongavslutningen. Sistnevnte har i tillegg en tur til Stadium of Light i vente før de kan ta sommerferie. Newcastle møter QPR, Norwich reiser til Etihad, og på sesongens siste dag møter Villa Wigan. Det er akkurat en slik grøsser-avslutning på sesongen vi har lidd oss gjennom intervjuene med Brendan Rodgers for. 

Det har kanskje tatt 36 serierunder før ting har begynt å bli spennende, men nå kan vi altså då det klimakset vi fortjener.

Sats på Sunderland v Stoke her!