Mourinho er historisk men har sviktet i 2013/2014!


Sendt hodestups ut av Champions League, nederlag i de hjemlige cupturneringene, trolig tredjeplass i vente i Premier League, og rykter om at stjernene ikke setter pris på spillestilen. Chelsea har blitt betegnet som en klubb i krise for langt mindre tidligere. 

Carlo Ancelotti fikk fyken i spillertunnelen på Goodison Park tilbake i 2011, etter å ha ledet Chelsea til andreplass - kun ett år etter at han ledet klubben til "The Double", da blåtrøyene vartet opp med den beste fotballen Chelsea har spilt i manns minne. Tre år senere er det altså Ancelottis Real Madrid som befinner seg i Champions League-finalen. Ikke Chelsea. 

Det er fordi Jose Mourinho & Co er de seneste ofrene for den forrykende, kontringsfotballen som Atletico Madrid levert på Stamford Bridge i midtuka. Trener Diego Simeone og spillerne dro fordel av at Chelsea-spillernes selvsikkerhet - som var påtagelig etter uavgjort i det første oppgjøret. Og i alle fall etter Fernando Torres' scoring.

Mourinho akter aldri å vedgå det, selvsagt, men fortalte sannheten da han uttalte at laget kun var nest best. Følelsen av at Chelsea kastet bort en enorm mulighet, er derimot ikke til å komme ifra. Alle deres kvaliteter til tross; Atletico var overkommelig motstand for Vest-London klubben.

Likevel evnet ikke Chelsea å ta seg forbi sine spanske motstandere, og den tidligere så skråsikre Mourinho fremstår en smule tullete.

Nå som Premier League-tittelen trolig havner i Nord-Vest - enten i Manchester City eller Liverpool - havner Chelsea på utsiden.

Tatt i betraktning Rafael Benitez' erfaringer i klubben forrige sesong, er det helt usannsynlig at noen andre enn Mourinho fremdeles hadde sittet i sjefsstolen på Stamford Bridge med de samme resultatene. Chelsea går trolig gjennom denne sesongen uten nytt sølvtøy i premieskapet. De har tapt mot Aston Villa, Crystal Palace - og mot Sunderland på eget gress. Hadde de vunnet samtlige av nevnte - eventuelt bare plukket fem-seks poeng, og seriemesterskapet kunne vært deres.

Chelsea-fansen vil trolig hevde at sesongens beste prestasjon var å stikke hull i Liverpool-ballongen, med oppvisningen forrige helg. Å ødelegge festen for andre er vel og bra, men Chelsea-supporterne hadde vel større forventninger i forbindelse med Mourinhos annet komme?

Nå som City allerede har ett trofé i bagen, og med store muligheter til å knipe seriemesterskapet - mens Liverpool har overprestert mer en de villeste fantasier - vil dette høyst sannsynlig ende med en underlig sesong for Chelsea. For å fatte dét, er du nødt til å se forbi Mourinhos enorme, altoverskyggende innflytelse.

Skraper du i lakken, ser du at selv portugiseren har gjort sine feil.

Det skal sies at Mourinho kanskje ikke kunne gjort så mye med Thibaut Courtois' tredje utlån til Atletico. Men, behandlingen av et par andre belgiere kan komme til å hjemsøke ham. 

Chelsea kunne hatt behov for Romelu Lukakus scoringer denne sesongen, heller enn å vært vitne til mannens festfotball i Everton. Selv om Eden Hazard har vært utsøkt for Mourinho, er duoens offentlige uenigheter tegnet på en nært forestående skillsmisse.

Begge nevnte spillere har åpenbart et dårlig forhold til manageren, og Mourinho må følgelig være forsiktig. Chelsea-treneren er nødt til å legge lokk på situasjonen i klubben, heller enn å kjøre seg selv frem som frontfigur for alle kontroversene.

Fordi: Roman Abramovich vil ikke være sen med å agere dersom han finner at noe er galt fatt.

Noe eller noen.

Hvem tror du vinner Premier League? Sjekk oddsen her!