Manchester United trenger ikke Fabregas - de har Kagawa


Manchester Uniteds jakt på Cesc Fabregas har egentlig aldri sett ut som et realistisk prosjekt.

Etter at han endelig unnslapp Arsenals klør i 2011, har det aldri vært snakk om å forlate sitt elskede Barcelona. Selv ikke etter et par habile - om enn ikke spektakulære - sesonger. 

David Moyes ønsker så inderlig gjerne å bevise at han evner å tiltrekke seg en signering av formidabelt kaliber. Han må konstantere nederlag med henblikk på den forhenværende Arsenal-kapteinen, og vil trolig få nei fra Real Madrids Luka Modric også. 

Moyes er imidlertid nødt til å innse at han slett ikke har behov for Fabregas eller Modric. Hvor enn flott en slik signering ville vært, kan klubben allerede skilte med en av verdens beste playmakere. Han har kanskje ikke et like sexy navn, men alt Kagawa trenger er å få tillit sentralt på midtbanen. 

I et ypperlig intervju med Guardian før fjorårets Champions League-finale, uttalte Dortmund-trener Jürgen Klopp at han knapt kunne utstå tanken på at Kagawa spiller for United.

"Shinji Kagawa er en av verdens beste spillere. For øyeblikket spiller han 20 minutter for Manchester United - på venstrekanten. Mitt hjerte blør. Jeg har faktisk tårer i øynene. Shinji kommer først til sin rett når han får spille sentralt på midtbanen. Han er en offensiv midtbanespiller med en uovertruffen nese for mål". 

Klopp fortalte videre at han og den forhenværende eleven ga hverandre en 20 minutter lang bamseklem før han forlot Signal Iduna Park. På samme tid hadde Klopp forståelse for hva det betydde for Kagawa å spille for United. 

Moyes har mulighet til å gjøre Kagawa til Uniteds kreative motor. Det betyr samtidig at man legger fantasiene om Fabregas og Modric til side, og lar Kagawa få spille seg til de samme høyder som da han var Dortmund-spiller. Japaneren slet med skadeproblemer forrige sesong, men når han er tilbake for fullt er han minst på høyde med både Fabregas og Modric. 

Den briljante playmakeren Kagawa vil komme til sin rett i et partnerskap med Michael Carrick. Den forhenværende West Ham - og Tottenham-spilleren vil være den perfekte parhesten, hvor Kagawa kan få anledning til å plukke fra hverandre motstanderen forsvar. Han leverte så vel pasninger som scoringer i Dortmund-trøya, men selv ikke på Signal Iduna Park var han en umiddelbar suksess. 

Et beinbrudd holdt Kagawa tilbake tidlig i 2011/2012-sesongen, og han fant ikke tilbake til formen før i oktober - da Klopp sakte ga ham plassen tilbake etter to kampers hvile. Den tyske treneren valgte sågar å endre taktikken slik at for å få maksimalt ut av den japanske landslagsspilleren. Kagawa svarte med scoring etter syv minutters spill i comebacket mot FC Köln. 

Mario Götze opplevde også skadeproblemer i store deler av høstsesongen, mens Kagawa tok ansvar og holdt laget gående. 

Kagawa har tidligere bevist at han er en mann for de store begivenheter, og leverte så vidt oppsiktsvekkende gode prestasjoner at United valgte å kjøpe ham. Midtbanespilleren tegnet seg for 13 scoringer og 11 målgivende pasninger i sin siste Bundesliga-sesong, og var sentral i 5-2 seieren over Bayern München i DFB-Pokal finalen. Kagawa satte inn åpningsmålet etter bare tre minutters spill, og la for øvrig opp til Robert Lewandowskis scoring. Duoen syntes å ha en nærmest telepatisk forståelse av spillet. 

Man kan bare spekulere i hvorvidt Kagawa kunne utgjort forskjellen i Götzes fravær i Champions League-finalen i mai. Klopp ville så absolutt ønsket spilleren tilbake - noe han vedgikk inneværende uke at han har forsøkt på. 

United fikk ikke se Kagawa på sitt aller beste i debutsesongen, men det skal tilskrives skader. Manchester-klubben har imidlertid en verdensstjerne i sine rekker, dersom Moyes akter å gjøre det samme som sin tyske kollega. Nemlig å benytte Kagawa i sin rettmessige posisjon. 

United-fansen og tidligere spillere snakker om "å finne den nye Paul Scholes". Kanskje de skal begynne jakten i egne rekker først?