Manchester United blir London United


Londonavisen The Standard melder i sin aftenutgave at det er startet innledende samtaler med å flytte storklubben Manchester United fra Manchester til London og døpe klubben om til London United.

Det er Londons ordfører Boris Johnson som har tatt initiativet til prosjektet, og de første møtene med de USA-baserte eierne til Manchester-klubben har allerede funnet sted i Tampa Bay i Florida. Også med i prosjektet er David Beckhams nye MLS klubb som skal springe opp i Miami i løpet av 2015.

Meningen er at London United skal spille sine kamper på Londons OL-bane som egentlig var tiltenkt Leyton Orient og West Ham United. Malcolm Glazer som er eieren av Manchester United skal ha flat pladask for forslaget da det ble lansert sist uke.

Glazer finans imperium har sin base i Florida, men Glazer har aldri lagt skjul på at han ønsker å flytte på seg til London. Trenden med at de beste fotballspillerne velger tilhørighet til den engelske hovedstaden gjør også muligheten større for at flyttingen og byttingen av klubbnavnet finner sted innen kort tid. London har blitt fotballens mekka i nåtid i på øyriket og Glazer mener at klubben ikke kan se Chelsea og Arsenal få for stort forsprang på å hente de største talentene innen fotballen.

Boris Johnson hevdet på sin pressekonferanse tirsdag ettermiddag at de som følger Manchester United fra London og Sør England ikke lenger trenger å reise øya-rundt for å se laget i aksjon. Den harde satsingen på infrastrukturen i London er også med på å gjøre Ol arenaen til enda mer lukrativ hjemmebane enn Old Trafford. Dersom flyttingen finner sted er det mulighet til å øke kapasiteten på OL-banen til 125,000 tilskuere.