Manchester City vs Chelsea: Fem Snakkiser


John Terry bør spille for England, City trenger Fernandinho og Oscar har grunn til å være beymret. Unibets Michael Da Silva har sett nærmere på mandagens store temaer...


1. John Terry bør spille for England igjen

Befolkningen er trolig delt i synet på mannen - for å si det mildt - men John Terry er likevel Englands beste midtstopper. Mandag kveld leverte han en formidabel forestilling sammen med den tilsvarende imponerende Gary Cahill. Alvaro Negredo kom ikke til en eneste mulighet, Edin Dzeko var anonym, mens Stevan Jovetic var eneste håp for City; kjapt slukket av Chelseas forsvarsmur ledet av Terry. Chelsea-kapteinen viste seg fra sin beste side mot seriens mest potente angrep. Noe som i sin tur forteller oss at det engelske landslaget har en langt bedre mulighet til suksess i Brasil - hvis Terry spiller. 

2. City trenger Fernandinho

Mens mange fortsatt ikke har bestemt seg for hvorvidt Martin Demichelis er en brukbar forsvarsspiller, er hans svakheter som defensiv midtbanespiller ubestridte. Nå som Fernandinho er ute med skade, ville en viss Gareth Barry vært den perfekte erstatteren - selv Jack Rodwell (husker du ham?). I stedet ble vi vitne til at Demichelis ble fraløpt og utspilt av Willian, Hazard og Ramires. Med en forestående Champions League-kamp mot Barcelona, har Manuel Pellegrini akkurat fått merke hvor viktig Fernandinho er for laget. Spilleren er ute de neste fire ukene. 

3. Ingen kan konkurrere med Mourinho når det kommer til taktikkeri

Nå som Sir Alex er ute av bildet, er Jose Mourinho den ubestridte kongen av taktikkeri og triks. Mannens kommentarer i forkant av kampen - om at Manchester City har overprestert under Sheikh Mansours fem år lange regjeringsperiode - var den perfekte måten å plante usikkerhet blant City-spillerne på. City maktet ikke å score på Etihad for første gang siden Birmingham holdt dem fra livet i 2010. Det har også gjort sitt til at klubben ikke sitter i førersetet hva angår kampen om ligagullet. The Happy One elsker spillet, men han er fullt klar over at Chelsea påførte City et potensielt dødelig støt mandag kveld. 

4. Eden Hazard er ustoppelig

Hazard har leverte matchvinner-prestasjoner i flere uker allerede. Mandagens kamp var kanskje en av de beste han har spilt i Chelsea-trøya. Han gled forbi den vanligvis på utsøkte Pablo Zabaleta mer enn én gang, og fungerte som hjertet i et pulserende Chelsea-lag. Luis Suarez har hatt en prikkfri sesong for Liverpool, men den tekniske belgieren kan meget vel gi ham kamp om tittelen "Årets Spiller". 

5. Mourinho har funnet frem til sin beste midtbane - og den inkluderer ikke Oscar

Det var enkelte som hevet øyenbryn da Oscar ble satt på benken. Men, avgjørelsen viste seg å være korrekt. Oscar var heller ikke i startelleveren mot Arsenal, noe som forteller oss at Mourinho akter å benytte seg av Hazard-Willian-Ramires i de større oppgjørene. Nemanja Matic - som hadde en pasningspresisjon på 85% - og David Luiz ligger foran forsvarsfireren. Frank Lampard og John Obi Mikel må i likhet med Oscar akseptere at Mourinhos foretrukne midtbane ikke inkluderer dem. Og vi husker alle hvordan Juan Mata tok den nyheten... 

Chelsea møter Newcastle på Stamford Bridge denne helgen - Sjekk oddsen her!