Liverpools Luis Suarez avgjør gullkampen!


Tapene mot Manchester City og Chelsea i uka mellom jul og nyttår - nederlag som fikk Liverpool til å ramle ned på femteplass i Premier League - skulle liksom få Brendan Rodgers' lag til å gå i oppløsning. 

Måten disse 1-2 tapene kom på - kamper hvor the Reds tok ledelsen, bare for senere å måtte gi tapt; på grunn av forspilte sjanser og tvilsomme dommeravgjørelser - skulle få Anfield-klubben til å forsvinne ut av kampen om seriegullet.

Rivalene kunne skilte med spillere som Yaya Toure, Sergio Agüero, Alvaro Negredo, Vincent Kompany, Eden Hazard og Oscar. Mot Chelsea måtte Liverpool se seg nødt til å kaste innpå akademispilleren Brad Smith - som i tillegg måtte spille i en uvant rolle. De så slett ikke ut som potensielle mestere.

For å være helt ærlig; det gjør de sannelig ikke nå heller. Men hva de derimot besitter, er et lag fullt av unge, sulte spillere - og en superstjerne med Nummer 7 på ryggen.

La oss først kikke nærmere på ungguttene;

Jon Flanagan, Jordan Henderson, Raheem Sterling og Daniel Sturridge vil ikke kun huske Liverpools tidligere suksesser. Sturridge ble født det samme året the Reds sist sikret seg seriemesterskapet, Henderson ble kom til verden på sommeren samme år - mens fansen fremdeles feiret triumfen. Flanagan og Sterling, deirmot, så ikke dagens lyv før flere år senere.

Denne buketten med talenter kjenner selvsagt ikke til den tradisjonelle presset som har hvilt på de foregående Liverpool-årgangene - ganske enkelt fordi de aldri har sett dem, eller vært i nærheten selv. 

Nevnte fire spillere, og deres lagkamerater, befinner seg nå i førersetet med henblikk på kampen om Premier League-gullet. Og det avgjørende er at de ikke blir utsatt for et slikt press.

Chelsea har en trener som har sett - og gjort dette tidligere ,mens Manchester City har den dyrest spillerstallen. Det bør således bli et av de blåkledde lagene som stikker av med mesterskapet. Liverpool, derimot, burde rett og slett ikke vært å finne i toppen med seks kamper igjen av sesongen. Husker du jeg nevnte Brad Smith?

Etter den seneste i rekken av imponerende forestillinger på Anfield, 4-0 seieren over Tottenham søndag, vil presset utvilsomt bli lagt på de unge rødtrøyenes skuldre. Laget ligger to poeng klar av nestemann på tabellen. Vinner de seks kamper, ja, så er de mestere. Hvordan står det til med nervene, gutter?

Dette er som sagt ukjent farvann for Liverpools mannskap. Ikke bare for de purunge, men også for spillere som Steven Gerrard, Daniel Agger og Martin Skrtel. De kan imidlertid føle seg trygge på at de i sin midte har mannen som kan avgjøre utfallet av gullkampen.

Luis Suarez var atter igjen nøkkelen i seieren mot Tottenham, der han trakk motstanderens forsvarsspillere i alle mulige retninger og selv avsluttet iskaldt. Uruguayaneren var kort fortalt forskjellen mellom en kamp hvor Spurs hadde mulighet til å få med seg noe og en kamp de knapt kunne vente på skulle være over.

Misforstå meg rett; både Jose Mourinho og Manuel Pellegrini ville solgt egne kroppsdeler og familiemedlemmer for å kunne ha spissen på laget nå. Ettersom begge nevnte trenere skal ta turen til Merseyside i avgjørende kamper den kommende måneden, må Liverpool og manager Rodgers gjøre alt for å holde Suarez frisk, rask og giftig.

Det har ikke vært mannens like i landet denne sesongen. Etter å ha sikret seg titler i både hjemlandet og Nederland (Ajax) - i tillegg til Copa America og på landslagsnivå - er Suarez' vinnerinstinkt hva som kan drive Liverpool til suksess. 

Seks gevinster er alt de trenger. Er det mulig? Vel, de står i skrivende stund med åtte strake.

Kampene mot City og Chelsea hjemme på Anfield vil naturlig nok være skjebnesvangre. Men, så lenge resten av Liverpool-laget kan evne å holde ting sammen - at Flanagan kan fortsette å imponere på backplassen, Henderson på midtbanen, Sterling på vingen og Sturridge i angrep - kan Suarez ta seg av resten.

Tittelkampen ligger nå i hans strikkede fotballstøvler. 

Og uken mellom jul og nyttår synes som en hel evighet siden.