Liverpool må gripe sjansen til å skrive seg inn i historien!


En av de mest oppsiktsvekkende kommentarene fra Sir Alex Fergusons biografi, var at Liverpool var "åtte spillere unna" å kunne kjempe om ligatittelen. Som David Moyes siden har bevist, var ikke det den eneste av Fergusons spådommer i 2013 som slo feil. 

The Reds hanket faktisk inn åtte spillere iløpet av sommeren. Kun to, Simon Mignolet og Mamadou Sakho, vil bli å finne i Liverpools startellever mot Chelsea denne ettermiddagen. De øvrige kan klassifiseres som dyre feilkjøp, spillere for fremtiden, lånespillere som ikke blir å se i klubben etter mai måned, og Kolo Toure. Knapt gullmateriale. 

Men, det er da også dét som har gjort Liverpools første tittelkamp på 24 år så oppsiktsvekkende, så underholdende og gledelig. Med klubbens konkurrenter, skulle ikke Liverpool vært i stand til å levere som de har gjort.

Tidlig som i november;  Tanken på at navn som Jon Flanagan, Raheem Sterling, Jordan Henderson & Co skulle være en del av et lag fem poeng klar i toppen av serien, og på jakt etter sin 12. strake seier, var absurd. Og det er det i sannhet fremdeles.

Men, hva enn som måtte skje mellom dags dato og mai, eller skrivende stund og når Chelseas Jose Mourinho plukker et mannskap mer passende for Victoria Coach Station, er dette et Liverpool-lag som fansen vil tenke tilbake på med glede i årene som kommer.

Hvis, som enkelte har spådd, dette er starten på en gyllen æra - eller en renessanse om du vil - er ikke dette den eventuelt siste tittelen som havner på Anfield i nærmeste fremtid. Men, vil noen troféer smake like godt - om enn velfortjent - som denne?

Selv om de ikke er kronet mestere ennå, vil Liverpool spille i Champions League kommende sesong - noe som gjør at de må styrke en tynn stall på flere områder. 

Nevnte sier seg selv, og vi kan således vente at klubben går inn i sommerens overgangsmarkedet med flagrende sjekkhefte på jakt etter dyre forsterkninger. Lånespillerne Victor Moses og Aly Cissokho bør ikke forvente permanente kontrakter, for å si det slik.

Duoen har kun spilt en begrenset rolle i dette laget - som vil bli husket på Anfield i flere generasjoner fremover. Fedre vil fortelle sønnene, men mødrene vil berette til sine døtre, om Sterlings fart, Luis Suarez' teft, Daniel Sturridge' dansetrinn, Philippe Coutinhos kreativitet og Steven Gerrards lederskap. For ikke å glemme Martin Skrtels galimatias-forsvarsspill som han veier opp med i form av scoringer.

Etter en årrekke med maktkamp, finansielle problemer og utenomsportslige forstyrrelser, svake prestasjoner, enda svakere treneransettelser og politisk manøvrering, har inneværende sesong rett og slett vært morsom for Liverpool-fansen. Du skal slite med å finne en gladere gjeng supportere i det ganske land. Selv de på Twitter smiler bredt.

I skrivende stund er det fremdeles slik dette Liverpool-laget vil bli husket, av fansen. Dersom historien virkelig skrives av vinnerne, kan denne fremdeles ende som en del av Manchester City eller Chelseas historie.

Seier søndag, og vi kan nesten allerede skrive overskriftene i rødt. Og listen over de engelske mesterne - en liste hvor Liverpool pleide å figurere dominere - ville fått en svært så verdig tilvekst i form av Liverpool 2013/2014. 

Så, hvordan vil dette laget og denne sesongen huskes av Reds-fansen?

Vinner de mot Chelsea er de så nær målstreken at troféet nesten er i en armlengdes avstand. 

Vi snakker udødelighet og muligheten til å berette denne historien i årene som kommer. 

Sats på hvem som vinner Premier League her!