Lewis Holtby er Tottenhams "Missing Link"


Så snart søndagens Confederations Cup-finale mellom Brasil og Spania er overstått, vil Paulinho befinne seg på et fly i retning Nord-London. Nærmere bestemt Tottenham.

Selv om alles øyne har vært rettet mot Brasil denne sommeren, kan det meget vel hende at de fleste har oversett en annen Spurs-spillers imponerende prestasjoner på den internasjonale fotballscenen.

Lewis Holtby bar nemlig kapteinsbåndet for Tyskland under U21-EM, og midtbanespilleren formelig storkoste seg i følge med ekstra ansvar. 

I posisjonen som han også hadde i Schalke - bak spissene - kunne han finne rom. Forestillingen mot Nederland ble til alt overmål toppet med en flott scoring. Til alt overmål med høyrefoten. Vi snakker i det hele tatt om en spiller som raskt er i ferd med å bli voksen. 

Turneringen har som kjent ikke vært blant de beste for Tysklands del, hvis nasjon måtte se seg slått av både Nederland og Spania. Holtby var imidlertid en av turneringens mest fremragende spillere, og fikk velfortjent plass i UEFAs "Turneringens Lag" - ved siden av Spanies Isco og Thiago Alcantara. Det er følgelig ingen tvil om at mannen fra Rheinland ytterligere økte sin markedsverdi i Israel.

Det er like fullt slik at Holtby har funnet det vanskelig å bli innrømmet samme grad av spillemessig frihet i løpet av sine seks måneder i Tottenham. Da hans overraskende tidligere Schalke-exit ble bekreftet allerede i januar, takket Holtby for seg med et storslått oppvisning i 5-4 seieren over Hannover. Da han endelig forlot banen, var det til stående applaus. Det var vel og merke ikke eneste gang Holtby gjorde sine saker godt for et av Bundesligas beste lag. 

Spurs-supporterne, som jeg føler meg trygg på var imponert over Holtbys YouTube-videoer, har fortsatt til gode å se de samme kvalitetene. Selv om han åpenbart er en talentfull, sterk og dynamisk midtbanespiller, regjerer det fremdeles en følelse av at 22-åringen ikke har vist sitt fulle potensial på White Hart Lane. 

Det finnes uansett et vell av talent som venter på å bli sluppet løs. Dersom Andre Villas-Boas kan finne den rette posisjonen å bruke ham i. Spurs-treneren benyttet Gareth Bale som erstatter for Rafael van der Vaart i store deler av fjorårssesongen. Waliserens imponerende spill til tross, Tottenham virket aldri som en balansert lag der Bale fosset nedover venstrevingen. Selv om Spurs aldri har kommet i nærheten av å finne fullverdige erstattere for Van der Vaart og Luka Modric, har de i alle fall kvalitet i bakhånd med Holtby og Paulinho. 

Holtby fikk for alvor sitt gjennombrudd i Tyskland mens på utlån til Mainz; hvor han kom til sin rett på venstrekanten. Nå som Tottenham er godt forspent på flankene, er det "Van der Vaart"-rollen som venter på å bli fylt. Holtby virket lysten på å overbevise de gangene han fikk sjansen forrige sesong, hvorav hans beste prestasjoner kom mens både Bale og Aaron Lennon var ute med skader. 

Holtby, sammen med Mario Gotze, Marco Reus og Julian Draxler, anses som fremtiden for Die Nationalmannschaft. Spillerens U21-fasit beviser tydelig at han er et talent av ypperste sort. 

Holtby vil naturlig nok dra fordel av en hel sesong i Tottenham-trøya, hvor han også får mulighet til å briljere i sesongoppkjøringen i Asia. Enhver spiller har en sesong som markerer et eventuelt gjennombrudd, og - såfremt han benyttes i korrekt posisjon - vil dette være Holtbys år.