Klopp + Arsenal = Sant!


Dersom vi skal tro alle avisskriveriene, kommer Jürgen Klopp til å ha en tettpakket timeplan kommende sesong. The Sun linker mannen med de store tennene til Tottenham. The Mirror hevder han havner i Manchester United, men nevner for den gode ordens skyld også at Barcelona snuser på ham. Klopp selv har ikke gitt noen indikasjoner på at han faktisk ønsker seg bort fra Borussia Dortmund, men må likevel tåle at et bilde av en som ser akkurat ut som ham feirer sammen med Inter Milans harde supporterkjerne.

Rett skal være rett; The Sun påstår kun at Klopp stør øverst på Daniel Levys ønskeliste. Trolig på samme måte som Kelly Brook topper min egen. Det er vanskelig å forestille seg at Klopp tar med kone og flyttelass til Nord-London. 

"Kom igjen, kjære. Ja, vi er lykkelige, suksessfulle og beundret her i Dortmund, men hvorfor ta til takke med dét når vi kan stikke til Tottenham? Tenk på det, elskling! Et stadion halvparten så stort! Ikke fortstyrrelse ala Champions League! Umulige forventninger! En styreformann som henter frem øksa så snart vi mister ballen! Kom igjen; la oss leve drømmen!".

Det er trolig overflødig å nevne; Klopp bør trå varsomt. Han er et av de heteste trenernavnene i Europa, med et godt nok navn til å skaffe seg enhver jobb han måtte ønske. Han anses som en motivator av rang, og evner både å engasjere publikum samtidig som han er ung nok til å anses som en langtidsløsning. Få trenere befinner seg i tilsvarende posisjon - hvor de fritt kan plukke de beste jobbene i verden. Enda færre får muligheten mer enn en gang. Så dette er i sannhet et ekstraordinært øyeblikk i fotball-sammenheng.

På samme måte som vi i fjor sommer stod overfor et historisk skifte i Premier League, er det en tiltagende følelse av at det samme ligger i kortene denne sommeren. Men da i resten av fotball-Europa. I Spania har Barcelona blitt ilagt handelsstopp på verst tenkelige tidspunkt - akkurat når superstjernene er i ferd med å løpe ut på dato. I Tyskland vil det bli interessant å se hvordan Bayern München klarer seg uten sin galionsfigur i styrerommet - Uli Hoeness. I Frankrike ryktes det at Paris Saint-Germain står overfor heftige sanksjoner fra UEFA. Overalt hvor du ser er det ting i gjære.

Klopp ville vært ypperlig for Manchester United. Han er spennende, positiv og fascinerende. Alt hva David Moyes ikke er. Klopp ville aldri funnet på å utrope Liverpool til favoritter på Old Trafford. Klopp er så langt unna man kommer en gjennomsnittsperson. Klopp ville tatt med seg sin elektriske gitar på jobb, og formidlet sine idéer gjennom dur og mol. Selv Ryan Giggs ville blitt fristet til å vise forme neven med peke - og lillefinger i ustrakt stilling. Og selv om Klopps innvirkning sikkert vil avta etterhvert, ville han på alle måter vært et steg i riktig retning.

Men, kanskje Klopp gjør best i se hva som skjer på The Emirates denne sommeren. Minnene om endeløs suksess er fortsatt så fersk på Old Trafford. Ikke helt slik på the Emirates. Tatt i betraktning deres enestående evne til å avfeie kritikk - les: forrige helg, er det trolig et dårlig tidspunkt å skulle forvente endring på. Men, med sjansen for at Arsene Wenger trer inn i pensjonistenes rekker med et FA Cup-trofé i sekken, kan ikke Arsenal be om en bedre erstatter enn nettopp Klopp.

Han vill gitt nytt liv til klubben, ristet ut selvtilfredsheten som har plaget dem så altfor lenge. Nye koster feier best, heter det. Og Klopp ville gitt spillere som Lukas Podolski en lusing på første trening.

I Arsenal vil Klopp ha et enormt overgangsbudsjett til rådighet, muligheten til å lønne spillerne fyrstelig og et akademi som vil fortsette å produsere spillere i mange generasjoner fremover. Og kanskje viktigst: Han vil ha luksusen det er med tålmodighet. 

Med tiden til hjelp, penger og fornuftige forventninger, vil Klopp ha rom til å bygge et nytt imperium. Dersom Wenger forsvinner, er Arsenal-jobben kanskje den beste i hele fotball-Europa.