John W Henry kan spille skittent, mens Liverpool profitterer!


John W Henrys klare "nei" til Arsenals Luis Suarez-bud, var Liverpools vendepunkt, mener Iain Macintosh...

Det er vanskelig ikke å beundre John W Henrys innstilling.

Fotballen er full av rike, selvsikre eiere som går inn i denne bransjen med den tro at det er en hvilken som helst annen forretning. Men, selv de grådigste, moralsk forkvaklede eierne synes å bli overrasket over hva de finner.

Vi snakker om løgner, interessekonflikter, agenter som oppfører seg som gangstere og fotballspillere som krever millioner. Slike som gjerne hadde solgt sine egne fans dersom det medførte lønnsforhøyelse. Mange eiere innser feilen de har gjort, og flykter med halen mellom beina. Henry, derimot, har bestemt seg for å kaste hanskene. 

Henry deltok på MIT Sloan Sports Analytics Conference, og fortalte delegatene der at grunnen til at Luis Suarez ikke ble solgt til Arsenal, i motsetning til hva vi ble forledet til å tro, på grunn av en meningsløs og uklar utkjøpsklausul. Neida, Suarez ble værende i Liverpool fordi Henry ikke ønsket å kvitte seg med ham.

"Det vi fant ut, er at kontrakter ikke synes å bety all verden... det har ingenting å si hvor lang kontraktsperiode en spiller en forpliktet til; han kan plutselig finne at han vil forlate klubben. Vi solgte en spiller, Fernando Torres for £50 millioner, som vi i utgangspunktet ikke ønsket å selge... Ettersom disse kontraktene tydeligvis ikke holder vann, bestemte vi oss for at vi ikke ønsket å selge (Suarez)".

Og det er i sannhet en strategi man ikke kan ha noe å utsette på. Det er i realiteten forretningsverdens variant av å stikke fingrene i ørene mens man roper "LA LA LA! JEG KAN IKKE HØRE DEG!"

 

Suarez har scoret 24 mål på 23 kamper, og Liverpool befinner seg på andreplass i Premier League. Planen har i det hele tatt fungert for Liverpool.

Suarez har selv ingen grunn til å klage. Han er den kreative kraften i et av Europas mest underholdende lag, han har mulighet til å vinne Premier League-tittelen, og vil nesten garantert spille i Champions League kommende sesong. For ikke å glemme at han tjener £200.000 pr uke.

Det er alt han kunne ha håpet å oppnå med spill for Arsenal. Også slipper han å måtte dele rom med Olivier Giroud som, dersom ryktene stemmer, ville betydd å sove i badekaret med øreklokkene på.

Men kanskje en unnskyldning overfor the Gunners ville vært på sin plass nå? Med all feilinformasjon som lekket ut fra Anfield i fjor sommer, fikk Liverpool Arsenal til å fremstå som taktløse barbarer; som om de hadde tørket baken med vertenes gardiner.

Den gjengse oppfatningen var at Arsenal skulle lagt £45 eller £50 millioner på bordet - bare for å være reale. Nå vet vi jo at Arsenal faktisk ikke gjorde annet enn å forholde seg til kontrakten Suarez hadde med Liverpool. Hva var det de hadde dyttet i rullingsen på Emirates? Ingenting. Arsenal er altfor fornuftige til å begi seg inn på røyking. Og har du sett prisen på sigaretter i disse dager? Det finnes ikke en sjanse i havet for at Arsene Wenger ville godtatt noe slikt

Den store tapere i denne historien er likevel ikke Arsenal. Det er Suarez' agent Per Guardiola. Ikke bare har han benektet at en overgang ville gitt ham en liten formue, men alle kontraktslekasjene har fått ham til å se ut som et fjols.

Liverpool er priset til 5.50 i odds på å vinne Premier League denne sesongen!