Å investere i Suarez kan kaste av seg for Arsenal!


Å blåse £50 millioner på en spiller, hvis største forbrytelse er at han ikke tok en bit av motstanderen, har falt de fleste Arsenal-supporterne tungt for brystet. Hvordan kan the Gunners stole på Luis Suarez, spør de seg? Og det er et betimelig spørsmål. 

Dette er en spiller med et rulleblad lengre enn den samlede Tveitagjengen; slett oppførsel, karantener, beskyldninger om urent spill, og kanskje verst av alt: En avslappet tilnærming til hva en kontrakt innebærer, så snart en større klubb banker på døra. Supportere i Groningen, Ajax og Liverpool kan alle skrive under på dét. 

Hvorfor risikere så vidt store summer på en slik spiller? Den notoriske urokråka er nødt til å la Arsenal i stikken, hevder skeptikerne. 

Og de har rett. Dersom Arsenal går hen og kjøper Suarez, er det like sikkert som at klubben ender over Spurs på tabellen, at forholdet mellom klubben og uruguayaneren ender med tårer og tenners gnissel. Dette til tross; hva så?, sier jeg.

Den moderne fotballen er blottet for enhver moral allerede. "Nye sjanser" deles ut med samme frekvens som røde kort, av klubber som er villige til å overse en spillers tidligere ugjerninger. Fordi det kan gavne deres eget lag. Når skjedde det sist at en virkelig superstjerne ble sendt hjem for å pakke kofferten grunnet dårlig oppførsel? Det skjer bare ikke. 

Klubber nøler ikke med å gi stallfyllet fyken dersom de havner på de skrå bredder, pusler med flaska eller lager bråk på banen. Dersom de ikke vil bli savnet, hvis de ikke har særlig videresalgsverdi, forsvinner de lynraskt ut klubbporten. Gode spillere, derimot, slike som har en betydning for laget; de som er verdt hard valuta, de rehabiliteres og unnskyldes. Det er naturlig nok feil, men det er slik fotballmoralen fungerer.

Liverpool Football Club og fansen deres, har gitt Suarez fantastisk ryggdekning til tross for alt han har foretatt seg. Selv nå, etter alle prøvelsene han har satt dem på, er de desperate etter å beholde ham. Og det er bare fordi han er en spiller med ekstreme matchvinner-egenskaper. Hvorfor skulle man forvente at dét ville gå Arsene Wenger hus forbi? Hvem kan man stole på uansett? Nesten alle dolker deg i ryggen før eller senere uansett. 

Arsenal-fansen hadde aldri forventet at de store heltene Thierry Henry, Cesc Fabregas og Robin van Persie nærmest ville streike seg bort fra klubben. Legender hele hurven - spillere som Arsenals trofaste fikk et kjærlighetsforhold til - som alle var villige til å forlate skuta så snart de fikk et bedre tilbud et annet sted. 

Det er trist, men i profesjonell fotball er tillit en ikke-eksisterende verdi. Spillet er selvsentrert, kynisk, og man vet aldri hva som ligger rundt neste sving. Så hvorfor ikke ta sjansen på Suarez? 

Hadde det vært opp til meg, hadde jeg trolig begrenset risikoen noe, og heller betalt Real Madrid hva de krevde for Gonzalo Higuain. Muligheten for at Los Blancos vil gå hen og kjøpe Suarez, og dermed etterlate Arsenal tomhendte, er i høyeste grad en mulighet. 

Arsenal har imidlertid ikke kommet så langt, hvor de har lagt tre ganger så mye penger på bordet enn de noen gang har betalt for en spiller, at de akter å gi seg. For å ty til poker-sjargongen: Arsenal har gått all in. De har rett og slett ikke råd til å kaste seg. 

Suarez og hans støtteapparat er nødt til å ha gitt the Gunners indikasjoner på at han ønsker å gå til klubben. Sør Amerikanerens kroppsspråk i oppgjøret mot Melbourne Victory beviste at tankene hans var i Nord-London allerede. Tross alt; uten et konkret bud fra Santiago Bernabeu, hvor ellers skulle tankene hans vandre? 

Liverpool-angriperen er i sin beste alder, og har levert scoringer, målgivende pasninger, energi og kvalitet i bøttevis siden overgangen til Premier League. 

Når man spiller på topp for Arsenal, er man nødt til å spille andre i posisjon, gå i rette med forsvarere, strekke motstanderen - og være et rovdyr. Uruguayaneren, alle hans feil og mangler til side, passer kravspesifikasjonen som hånd i hanske. Og litt til. Han er en briljant fotballspiller. 

Dersom Arsenal ender opp med å hente ham, vil Suarez garantert gi valuta for pengene på banen. Jeg tror han kan utgjøre den berømmelige forskjellen i jakten på trofèer. 

Ja, mannen kommer med bagasje. Mye. Ja, det vil sikkert ende i tårer dette forholdet også. Nyt spilleren så lenge det varer. 

Arsenal? Real Madrid? Liverpool? Sats på hvor Luis Suarez spiller kommende sesong her!