Hvorfor United må ta grep umiddelbart!


"Ryktene om Manchester Uniteds fall fra den europeiske fotballtronen er sterkt overdrevne", utbasunerte Skysports Jeff Sterling, da fløyta gikk for pause i München onsdag kveld. Det vil bli en god stund til han kan si det samme igjen. 

For å bruke ordene til en av Uniteds egne: Manchester United er "en million mil unna" å kunne vinne Champions League.

I kjølvannet av gårsdagens exit mot Bayern München florerte det med ord som "modig", "stødig" og "motstandsdyktig" for å beskrive prestasjonene over de to kampene. Som om å begrense tapet - eller i det minste by på litt motstand - var en seier i seg selv; nesten på grensen til det heroiske.

Vent litt. Dersom du er de regjerende seriemesterne i England, er det å ha 11 mann bak ballen (hjemme så vel som på bortebane), håpe på litt flaks på overganger, virkelig så modig?

Den nesegruse beundringen for Uniteds motstandskamp - i et oppgjør som minte meg om "angrep vs forsvar" på treningsfeltet - handler selvsagt om at David Moyes' mannskap slett ikke er av samme kaliber som Bayern München. De er milevis fra hverandre - og det er den største grunnen til bekymring.

Ta for ekempel den usmaklig briljante Arjen Robben. Han er i en egen klasse sammenlignet med hva noen av United-spillerne kan vise. Det samme kan faktisk hevdes om de fleste av Pep Guardiolas spillere.

Spanjolen er en framifrå trener, men verktøyene han har til rådighet er diamantkutte-utstyr for å slipe de vakreste fasettene. Moyes, derimot, har en sliten trekasse med hammer og boltkutter. Hvordan i alle dager kan en klubb, som hevder at de er en av verdens største, havne i en situasjon hvor de ikke har en eneste stjerne i verdensklasse?

Det kan tenkes at de ved å betale Wayne Rooney £300.000 pr uke tror at han faller inn i nevnte kategori. Hvor enn fremragende han kan vært på sitt beste, faller Wazza igjennom i møte med fotballens elite. Det samme gjelder Robin van Persie og Juan Mata.

I motsetning til Bayern, Barcelona, Real Madrid, Manchester City - og selv Liverpool, kan jeg ikke se en eneste United-spiller komme i nærheten av en startellever i sommerens VM. Veldig få Manchester United-spillere ville eksempelvis gått rett inn i laget til noen av sine rivaler.

Manchester Uniteds fall fra de store europeiske høyder er ikke en overdrivelse. Det er et faktum.

De er nødt til å røske opp alt ved rota og starte på nytt. Uten Champions League-fotball i minst ett år, trolig flere sesonger, vil trolig ikke spillere ala Cristiano Ronaldo gi dem mye oppmerksomhet. Å tro noe annet vil være urealistisk.

Navnet Manchester United vil alltid kunne tiltrekke seg talentfulle spillere. Klubben bør derfor jakte de unge, sultne spillerne med potensial. Spillere som Ronny.

Det er et stykke arbeid som kan ta tid, men det er rett og slett for mye på spill for Manchester United - som forretning - til ikke å være med i Champions League over en lang periode. De må spille seg tilbake i rampelyset. Kjapt.

Han ble i utgangspunktet hentet inn fordi han var et stødig alternativ. Men, David Moyes tok aldri med seg planer om en så vidt grundig vårrengjøring. 

Hva United har behov for nå, er en trener som ikke er redd for å rive denne stallen i stykker, og deretter bygge et lag fra grunnen av. En som kan lokke stjernetalenter til Old Trafford, noen med en klar visjon, og en som er i stand til å utvikle begavede spillere kjapt. En som kan forme de nye spillerne til et nytt, stort lag.

Med så mye penger på spill, og lite tid til rådighet, er det et stort ansvar for en mann som aldri har vunnet et trofé av betydning. 

Tror virkelig Manchester United-styret at de har den rette personen til å gjennomføre denne revolusjonen? Det er bare et av en rekke vurderinger de må foreta denne sommeren.

Hvem tror du vinner årets Champions League? Sats her!