Hvorfor Manchester United er rett for Thiago Alcantara


Thiago Alcantara er i en unik posisjon. Han er ikke i stand til å spille seg til en plass i Barcelona-elleveren, og er et ubeskrevet blad internasjonalt på seniornivå. Likevel er han ønsket av to av Europas fremste klubber. 

Det er ingen overraskelse at Manchester United og Bayern München er lagene som kjemper om midtbanespillerens signatur - han er en kommende verdensstjerne og allerede meget, meget god. Respekten han nyter hos Bayern-trener Pep Guardiola ble tydelig denne uken, da sistnevnte uttalte at Alcantara troner øverst på hans egen handleliste.

"Jeg ønsker Thiago Alcantara", sa Guardiola til de fremmøtte på en pressekonferanse torsdag. "Jeg har informert Karl-Heinz Rummenigge og Matthias Sammer om jeg ønsker nettopp den spilleren. Jeg vet ikke hva som skjer i fortsettelsen. Vi må bare vente å se.

Det er enten Thiago eller ingen. Jeg kjenner ham veldig, veldig godt. Han er en ypperlig spiller, som kan bekle tre, fire eller fem ulike posisjoner". 

Barcelonas trofaste har alltid ansett Alcantara som den kommende midtbanegeneralen på Camp Nou, en posisjon som ble overrakt fra Guardiola til Xavi. Katalanernes salgslyst - hvor £18 millioner er utkjøpsklausulen som skal møtes av den kjøpende klubben - har skapt mye uro. 

Det kan med rette hevdes at Alcantaras tid allerede er her, og at Xavi - all sin briljanse de siste årene til tross - ikke være førstevalg i den posisjonen. Spilleren selv er ikke lenger en frisk unggutt, men snarere en stadig bedre 22-åring, føler seg at rollen som benkevarmer er uutholdelig. 


Spillerens ønske om førstelagsspill er forståelig, men han må trå varsomt. Han håper å kunne spille seg inn i Spanias landslagstropp før kommende års VM - et høyst realistisk mål dersom Spanias Confederations Cup-finaleoppvisning er noe å gå etter - og da trenger han spilleminutter på fast basis. Han trenger med andre ord å velge Manchester United. 

I Bayern München vil han være nødt til å spille seg til en plass på bekostning av enten Bastian Schweinsteiger eller Javi Martinez. For å si det enkelt: Det vil bare ikke skje. Legg også til at Guardiola har så vel Toni Kroos som Luiz Gustavo til rådighet - atter igjen to ypperlige sentrale midtbanespillere.

United trenger en ny Paul Scholes, og de skal slite med å finne en annen spiller som passer bedre til jobben. Thiago kan være spilleren som blåser liv i lagets midtbane, og dermed setter punktum for alle forsøkene som har blitt gjennomført. Vi nevner i fleng: Phil Jones, Tom Cleverley og Anderson. Thiago kan være selve pulsen i United-laget det kommende tiåret. 

Signeringen av Alcantara vil ose fornuft lang vei. Med spanjolen på plass, vil David Moyes ha muligheten til å utvikle et dynamisk pasningssikkert lag, hvor han kan benyttes i tospann med Shinji Kagawa på midtbanen. Moyes har jaktet 22-åringen i lang tid allerede, og han gjør rett i å purre på United-styret for å få fortgang i handelen. £25-30 millioner på en spiller som kan bidra til et nytt ligagull er en god investering.

Alcantara har mange fine år foran seg. Selv om muligheten til å spille under Guardiola er fristende, bør han tenke seg om både én og to ganger før han eventuelt takker nei til Manchester United. 

Sats på når Manchester United vinner sin neste Premier League-tittel her!