Hvorfor Ancelotti er Uniteds redningsmann!


Selv om de til en viss grad befinner seg i drømmeland, og henger nesten ti år etter, har millioner av Manchester United-fans et poeng når de hevder de holder med "verdens største klubb". 

De har et forhold til en institusjon som således fortjener å ha en av planetens beste trenere. Så, hvem? 

I et lengre perspektiv, selv om han aldri har trent et fotballag, liker jeg å tro at det kan være Ryan Giggs. Etter å ha tilbragt hele livet sitt i Manchester United - hvor han har sanket hver eneste pokal man kan vinne - vet han mer enn noen annen hva som skal til for å bli et vinnerlag.

Og etter å ha hatt gleden av å møte mannen ved en rekke anledninger, er jeg overbevist om at han har manager-potensial.

Selv om Kenny Dalglish og Pep Guardiola beviste at store spillere kan gjøre store managere av seg umiddelbart, skal det sies at Liverpool - og Barcelona-lagene de arvet var i langt bedre stand enn United anno 2014. Spillerstallen har behov for en total overhaling, og for en nybegynner som Giggs er det kanskje en i overkant stor oppgave.

Hva Ed Woodward trenger nå, er en hovedtrener med erfaring fra høyeste nivå i Europa; en mann som evner å tiltrekke seg de største navnene; som samtidig kan føre United tilbake til spillestilen som gjorde dem berømte. Woodward har behov for en beviselig vinnerskalle; og en som ikke minst er komfortabel med å jobbe i tospann med waliseren Giggs.

I mine øyne er Louis van Gaal litt for gammel, en smule for militær i stilen, litt for mye av alt, egentlig. I øyeblikket er han i tillegg noe for nederlandsk. Han vil nemlig ikke være klar til å overta Manchester United før tidligst i midten av juli. Jeg tror det vil være i seneste laget med tanke på arbeidet med spillerstallen. Legg også til at et foreslått samarbeid med Roy Keane på sidelinjen høres ut som en eksplosiv kombinasjon. 

Med Giggs som sin våpendrager, og Sir Alex' hjelpende hånd ved overgangsvinduene (hvorfor ikke?), mener jeg de bør vende seg til Carlo Ancelotti.

Greit nok; han er for tiden ansatt av Real Madrid. Men, nå som La Liga-tittelen ikke ligger til Real å avgjøre til egen fordel, og Champions League på ingen måte er avgjort, er Ancelottis jobb langt ifra sikker.

Selv dersom italieneren skulle makte å lede Los Blancos til deres etterlengtede Decima (10. Europacup-triumf), er spørsmålet hvor ferden går etterpå? Uansett hva som måtte skje, er det lite trolig at han blir værende i den spanske hovedstaden utover ytterligere to sesonger.

En bekjent av meg gjorde et eksklusivt intervju med Carlo Ancelotti forrige sesong, mens italieneren fremdeles holdt tømmene i Paris Saint Germain, hvor han da vedgikk at han hadde uforrettet sak i Premier League.

Chelsea-laget han ledet til serie - og cupmesterskap i sin første sesong i engelsk fotball, var i sannhet eksepsjonelt godt. Roman Abramovich' avgjørelse om å kvitte seg med Ancelotti kun ett år senere, var kanskje oligarkens mest brutale beslutning noen sinne.

Ancelottis Chelsea hadde både fart, kraft og nødeløse avsluttere. Dersom en motstander hang i tauene, lå det i deres natur å male dem sønder og sammen. The Pensioners fant nettmaskene 103 ganger.

Gi meg navnet på én United-supporter som ikke vil like å se rødtrøyene score like regelmessig. Spillerne elsker ham. Iløpet av alle årene i Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG og nå Real Madrid, har man knapt hørt så mye som et pip fra garderoben. Morsom, streng og rettferdig er egenskapene som gir ham naturlig autoritet og respekt. De store navnene bøyer seg i hans nærvær. 

Med Giggs, Butt, Scholes, Neville (og kanskje Paul Clement) sammen med Ancelotti ved det Runde Bord, vil Uniteds 92'-årgang få oppleve en annen trenerstil enn hva som var tilfelle under Fergie.

Å tilegne seg ny kunnskap fra italieneren, samtidig som de husker hva skotten lærte dem, vil gi et kommende trenerteam med høyeste utdanning tilgjengelig.

Når Ancelottis arbeid så er vel gjennomført, kan Giggs og hans medhjelpere overta stafettpinnen. Og deretter bygge et nytt imperium på Old Trafford.

Sagt på en annen måte; Å etterfølge Sir Alex Fergusons etterfølger er kanskje den mest attraktive jobben i fotballens verden. De er imidlertid nødt til å ansette den beste kandidatene - og det er Ancelotti.

Ancelotti er priset til 7.00 i odds som Manchester Uniteds neste manager. Sjekk de øvrige kandidatene her!