Hvordan Wojciech Szczesny har overbevist meg!


Det er på tide å legge kortene på bodet. Jeg har studert bildene på Facebook - kanskje i overkant nøye - og selv om det ikke var helt krisesvakt, tar jeg likevel forbehold hva angår Wojciech Szczesnys rappe-evner.

Når det er snakk om mannens daglige virke, skal jeg gladelig vedgå at polakken har overbevist meg. 

Forrige sesong var jeg prototypen på Szczesny-skeptiker. Underlig; Jeg er normalt forsiktig med å være bombastisk når Arsenal-spillere er tema. Like fullt; når den høyreiste målvakten ble diskutert, lot jeg meg trolig blinde av altfor mange svake baklengsscoringer, alle poengene som glapp, til å kunne forsvare denne keeperen. 

For all del; han var ikke skrekkelig svak. Jeg følte bare at Arsenal fortjente en bedre målvakt. 

Med higen etter en keeper i verdensklasse på Emirates Stadium, er jeg klar på hva jeg selv ville gjort forrige sommer. Jeg hadde lagt et lastebillass med penger for Asmir Begovic, Julio Cesar, Pepe Reina eller Iker Casillas - og nokså sikkert solgt Szczesny. 

Arsene Wenger valgte selvsagt annerledes. Og takk Gud for det. Tilbake i startelleveren har Arsenals nummer 1 vært fantastisk denne sesongen. 

Det er ren dumskap å avskrive talentfulle, unge målvakter ved første tegn til problemer. Og jeg skulle visst nettopp dét. Om de er kommende verdensmestere eller ei; de gjør alle feil. Slurvefeil, gravende tabber og sågar helt forferdelige blemmer. Det er en del av "opptaksritualet". 

Gitt at de har kvalitetene, og lynnet, som skal til for å komme seg igjennom nevnte utfordringer, står du tilbake med en spiller du kan stole på.

Jeg husker da John Ruddy ble hentet til Everton i en alder av 18 år fra mitt lokale Cambridge United. Jeg lurte på om overgangen var det rette for spilleren. Joe Hart forlot Shrewsbury Town til fordel for Manchester City som 19-åring, mens tenåringen Ben Foster ble snappet opp at Stoke City etter å ha imponert for nonleague-klubben Racing Club Warwick. 

Som spådd; Ingen av dem fikk muligheten umiddelbart. Alle måtte igjennom skjærsilden, og alle måtte tåle kritikk. I sitt eget tempo har de lært av feilene, og er alle kvalitetskeepere i Premier League den dag i dag. 

Forrige sesong var det Szczesnys tur til å spille seg ut av problemene. 

Etter landslagsdebuten som 19-åring har polakken allerede notert seg for over 150 opptredener for klubb - og landslag. I en alder av kun 23 år kan han se tilbake på statusen som førstekeeper i majoriteten av de siste 2 1/2 sesongene. 

Spillerens forbedring, både mentalt og teknisk, er skremmende. 

Etter å ha spilt med samme selvtillit som Nicklas Bendtner - om enn ikke skrevet like mange sjekker uten dekning - har Wojciech Szczesny vedgått at han lot andre ting forstyrre. Han tok plassen for gitt, og at han ble sjokkert over å bli vraket i forkant av Champions League-kampen mot Bayern München i mars. 

Wengers modige valg, til tross for at det var vanskelig å svelge, var akkurat hva Szczesny hadde behov for. 

Szczesny er tilbake bedre enn han noen sinne har vært. Og det er langt ifra en tilfeldighet at han atter igjen er førstevalg for både klubb - og landslag. Langt mer entisiastisk enn de fleste klubbspillere, er jeg også overbevist om at den polske stjernen er verdt å beholde. En ny langtidskontrakt vil bli forelagt ham i nærmeste fremtid. 

Jeg beklager at jeg tvilte på gutten. 

På lørdag - mot Liverpool - vil han nok en gang havne under lupen. Men, jeg er ikke bekymret. Det har vært en så vidt positiv endring denne sesongen, slik at jeg bestemt mener Gunners-keeperen kan tukte SAS. 

Szczesny har allerede foretatt noen fabelaktige redninger inneværende sesong. Alt han trenger å gjøre nå, er å slutte med rappingen. 

Sats på at Arsenal vinner Premier League her!