Hvordan kan Vincent vinne Cardiff-fansens hjerter?


Han er hatet av sine egne supportere, og er latterliggjort i mediene. Vincent Tan synes å brent de fleste broer i Cardiff. Vår egen merkevarekonsulent, Iain Macintosh, står klar til å fortelle akkurat hvordan Tan kan snu situasjonen. 


Endre draktene

Du skjønner, Vincent: Jeg er klar over at Cardiff rykket opp innen et år etter at du endret draktene fra blått til rødt. Det betyr imidlertid ikke at de rykket opp på grunn av det nye fargevalget. Jeg hadde en Pepperkake-Latte 24. desember, og knapt et døgn senere åpnet jeg haugevis av pakker fra familie og venner. De to hendelsene var ikke forbundet. Jeg kjøpte meg en ny julekaffe så sent som i går, og se: Julestrømpen min er like slunken. Cardiff har vært ikledd de selvsamme røde draktene i sine ni seneste kamper, og kun vunnet en av dem. Seriøst; hvordan synes du egentlig dette går? 

Du har fått klubbens supportere på "vrangen", og må følgelig ta grep for å vinne dem tilbake igjen. Du kan rette opp i mye ved å gå tilbake igjen til klubbens tradisjonsrike blå draktsett neste sesong. Ditt viktigste marked er ikke Malaysia. Ei heller Asia. Det er snarere den sørlige delen av Wales. Manchester United og Liverpool bygde ikke opp en enorm supporterskare i utlandet på grunn av at de bærer røde trøyer. De ble populære fordi de vinner mange fotballkamper. Og du er for øyeblikket ikke i den situasjonen at du vinner særlig overhodet. 


Få dyktige folk til å gjøre hva de er dyktige til 

Kjære Vincent. Hvert eneste menneske på denne jorden har sin tiltenkte oppgave. Noen kan spille instrumenter, mens andre igjen kan designe bygninger. 

Undertegnede? Jeg lager fryktelig god te. Og du? Jo, du ser skikkelig kul ut med sorte kjørehansker. 

Treneryrket, derimot, ligger ikke for folk som oss. Du er nødt til å plukke noen som vet hvordan det gjøres, for så å la dem få lov til å gjøre jobben sin i fred. Dersom de skulle trenge assistanse i overgangsmarkedet, som trenere gjerne gjør i disse dager, ja, så ansetter man noen som kan nettopp overgangsmarkedet. Ikke gjør det selv, og for guds skyld ikke sett sønnen til bestekameraten din til å gjøre den jobben. 

Åpenbart vil behandlingen av Malky Mackay gjøre dette vanskeligere. Du har satt deg selv i en posisjon hvor potensielle arbeidstagere intervjuer deg, heller enn motsatt. Men, du kan få dette til å funke. Si utvetydig at du akter å holde deg unna trenerens jobb, og at din jobb er andre deler av klubbdriften. Slikt kan fjerne noe av frykten. Og så ansetter du en dyktig herremann. Nei, Vincent, ikke Sven-Gøran. 


Ro deg ned

Du er galionsfigur for en klubb som ble stiftet for 114 år siden, og du oppføre deg som om du liker å være frontfigur. Du må slutte å dytte fotballtrøya godt ned i buksa. Ikle deg i stedet en skikkelig dress. Ikke pip på egne spillere når de spiller uavgjort, for det er noe bare de mest uoppdragne og uvitende supporterne driver med. Du kan imidlertid fortsette å bruke dine sorte kjørehansker. De er rett og slett dødsstilige. 

Bildet du ønsker å gi av deg selv, er en selvsikker og trygg kaptein som kaldt og rolig leder skip og mannskap gjennom storfull sjø. Inntrykket du gir av deg selv i skrivende stund, er en plaget seksåring, som har spist på seg mageknip av altfor mye godteri. 


Sett pris på hva du har

Du eier en fotballklubb som - til tross for din stadige innblanding - fremdeles befinner seg to poeng over nedrykksstreken i verdens mest lukrative fotballserie. Klubben følges av menn og kvinner, hvis fanskare så lojale at selv du og dine påfunn ikke har holdt dem borte. Du kunne utnevnt katten din som klubbens nye manager, og de ville likevel kommet på kampene. Nei, Vincent, ikke lek med tanken. 

Fotballsupportere er en bemerkelsesverdig folkegruppe. Å snu seg raskt er avgjørende i dette gamet. I enhver annen business ville du sjekket fallskjerm og nødutganger nå. I fotballens verden, derimot, ligger tilgivelse like rundt hjørnet. Dersom du lærer av feilene dine, og gir fansen et lag som vinner, vel og merke. Det er ikke for sent. Du kan fortsatt snu denne skuta. 

Og, Vincent. Nevnte jeg kjørehanskene? Utrolig kule! 

Sats på at Cardiff rykket ned til 2.50 i odds