Historiens syv beste Premier League-comeback


Hvem er det vel som ikke elsker et skikkelig comeback? Robin van Persies hat-trick søndag var det siste i rekken da Manchester United kom tilbake og vant 3-2 mot Southampton.

De siste to tiårene har det vært utallige comebacks i verdens beste fotballiga. Her er Uniteds og seks andre...

7. Southampton 2 Manchester United 3 - 2/9/2012 

Premier League-nykommeren Southampton ledet to ganger. Takket være Van Persies trippel var det Manchester United som kunne innkassere alle poengene. Nederlenderen evnet i tillegg å misse et straffespark.

6. Manchester City 2 Fulham 3 - 26/4/2008

En avgjørende kamp for The Cottagers. Fulham hadde nemlig vært nedrykksklare dersom de hadde tapt kampen. Da klubben lå under 0-2 tidlig i kampen, virket det som om Premier League-oppholdet var et foreløpig avsluttet kapittel. To scoringer av Diomansy Kamara og en fulltreffer fra Danny Murphy innebar at klubben til slutt holdt seg i toppdivisjonen.

5. Arsenal 4 Tottenham 4 - 29/10/2009

Tottenham er overrepresentert på denne lista. Her er det snakk om kampen mot erkerivalen Arsenal, hvor Spurs kjempet seg tilbake og tok ett poeng. The Gunners ledet 3-1 og virket å ha poengene i lomma. En sen innspurt førte derimot til at Aaron Lennon kunne sette inn utligningsmålet i kampens siste spilleminutt.

4. Tottenham 4 Aston Villa 4 - 1/10/2007

Spurs nok en gang. Klubben kunne feire 125 år med en formidabel snuoperasjon hjemme mot Aston Villa. The Villans ledet 4-1, men hjemmelaget ga ikke opp. Youness Kaboul noterte seg for utligningsmålet i 90. minutt.

3. Chelsea 2 Arsenal 3  - 3/10/1999

Er du klar over at Kanu fremdeles spiller fotball? 83-åringen er for tiden på klubbjakt, i motsetning til i 1999 da nigerianeren var på høyden. Hat-tricket mot Chelsea er uforglemmelig! The Blues ledet 2-0 til det gjenstod en halvtime av kampen. Kanu hadde andre planer, noe han beviste da han satte inn 3-2 målet på utsøkt vis.

2. Tottenham 3 Manchester United 5 - 25/9/2001

Tottenham igjen. Spurs-fansen er sikkert ikke så fornøyde med at vi ripper opp i akkurat denne kampen. Laget ledet 3-0 på hjemmebane mot Manchester United. Fergusons mannskap tok seg kraftig sammen, og fant veien til nettmaskene fem ganger i andreomgangen.

1. Newcastle 4 Arsenal 4 - 5/2/2011

Dette er enkelt og greit det beste comebacket i Premier League-historien. Newcastle lå under 0-4 mot Arsenal ved pause. Laget hadde knapt fått låne ballen, langt mindre hatt målsjanser. Pardews menn kom på banen som et helt annet lag etter hvilen og spilte The Gunners fullstendig utover sidelinjen. Sjekk ut Tiotes volley!