Glippen mot Chelsea kan koste Liverpool dyrt!


Etter en - alt etter hvilke øyne som ser - spennende og dørgende kjedelig kamp søndag, hvor Liverpool ikke maktet å finne veien rundt to stk Chelsea-busser, og hvor Manchester City gikk seirende ut i borteoppgjøret mot Crystal Palace, er gullkampen så visst ikke avgjort. 

Kun tre poeng skiller de tre topplagene. Dersom City vinner sin hengekamp, er avstanden faktisk ikke mer enn to poeng.

Da Steven Gerrard snublet, og i realiteten ga Demba Ba anledningen til å score vinnermålet, var ansiktsuttrykket hans megetsigende. Ikke bare er dette hans beste sjanse til å vinne Premier League, men også hans siste. Dette er Liverpools år, og de kan i sannhet ikke la det glippe nå.

Og det finnes noen grunner til nettopp dét. Først av alt; Brendan Rodgers har gjort en ufattelig god jobb med henblikk på å gjøre Liverpool til et så vidt spennende, og giftig lag. De er trolig (om ikke statistisk sett) det farligste laget i Premier League offensivt.

Rodgers har klart dette med et relativt lite budsjett, og måten han har hevet dette laget på bør gi ham tittelen "Årets Manager" uansett hvor Liverpool ender denne sesongen. Det bør nettopp derfor - tatt i betraktning hvor mye bedre Liverpool har blitt på bare én sesong - stilles spørsmål om dette er et engangstilfelle. Potensielt kan Liverpool være tilbake på nivået de har levert de foregående sesongene; mer i takt med lønnsbudsjett og spillerstall. De rike klubbene får således mulighet til å rykke fra nok en gang.

Legg også til at Liverpool vil måtte takle Champions League-fotball kommende sesong. "Forstyrrelsene" som turneringen representerer vil naturlig nok slite på lagets beste spillere, fordre investeringer i spillerstallen og kan gjøre det vanskelig å fokusere på Premier League. 

Inneværende sesong har Liverpool hatt fordelen av kun å måtte konsentrere seg om sine to nærmeste rivaler. Den luksusen vil de ikke ha kommende sesong. Det finnes også en mulighet for at de ikke vinner serien denne sesongen, hvorpå Luis Suarez endelig bestemmer seg for å ta turen til en arbeidsgiver med regelmessig trofésanking.

I andre enden av tabellen (en overdrivelse, javel) finner vi et annet problem.

Manchester United befinner seg på syvendeplass etter en direkte patetisk sesong. David Moyes er naturlig nok å bebreide, spillernes innstilling, stallen som Alex Ferguson etterlot seg, Edward Woodwards forhandlingsevner og Glazer-familiens manglende investeringer. Dersom Louis van Gaal blir ansatt, eller Ryan Giggs tar tømmene på permanent basis, er det uunngåelig at de akter å sikte seg inn på en plass blant de fire beste. Noe de kan gjøre relativt uforstyrret siden de ikke spiller i turneringen kommende sesong.

De som ligger i direkte konkurranse med Liverpool nå, vil kunne forsterke før neste sesong.

Chelsea hadde vunnet serien dersom de hadde hentet Wayne Rooney før sesongen tok til. I et svakt United-lag har han fortsatt å score på regelmessig basis - to nye mot Norwoch - og han ville trolig levert ytterligere ved en overgang til London. Som både han selv og Jose Mourinho håpet på.

Det er ikke sikkert at de forsøker seg på Rooney igjen. Men, de vil garantert være på jakt etter minst én ny angriper neste år, nå som Samuel Eto'o nærmer seg pensjonsalderen og Demba Ba og Ferdando Torres blir solgt. Dette kan meget vel gjøre Stamford Bridge-klubben til favoritter neste år, og følgelig redusere Liverpools sjanser i 2014/2015.

En lignende historie gjelder for Manchester City, selv om deres problem er forsvarsspillet.

Gael Clichy og Aleksandar Kolarov bør erstattes. Begge er brukbare spillere, men relativt svake ledd. Martin Demichelis er kun et svakt ledd - i bare et relativt som sådan. Litt på samme måte som Chelsea trolig angrer på at de ikke kjøpte en bedre spiss, vil City angre på at de ikke hentet inn en bedre midtstopper enn Demichelis. Joe Hart? Joda, han ligger også i faresonen.

City har få problemer offensivt. Det betyr at med et forbedret forsvar vil det gi dem en strålende mulighet til Premier Leauge-suksess.

Det er ingen vits i å spekulere i hva Arsenal kan finne på å gjøre. De gjør det samme hver eneste sesong inntil Arsene Wenger forlater klubben. Tottenham må på sin side bestemme seg for hvilken trener de skal satse på, og deretter en fornuftig overgangspolitikk, før de kan bli å regne med helt i toppen.

Men, de sedvanlige topp tre-klubbene vil alle stille sterkere neste sesong. Liverpool må derfor belage seg på hardere konkurranse.

Det betyr på ingen måte at de ikke kan vinne seriemesterskapet neste år. Det betyr bare at inneværende sesong er det beste sjansen de har til å gå seirende ut på mange år.

Sats på denne ukens Champions League-kamper her!