Giggs forbereder seg på ny karriere


Nyheten om at Ryan Giggs er i ferd med å starte en trenerkarriere som spillende trener i Manchester United, er ingen overraskelse. 


Giggs har sørget for de nødvendige papirene, og ligger an til å skaffe seg UEFA Pro Licence neste sommer. Trolig vil han også ønske å trene klubben hvor han allerede for mange år siden opparbeidet seg legendestatus. 


Det er imidlertid få gamle Old Trafford-fjes som har blitt annet enn middelmådigheter som trenere, med Laurent Blanc - den forhenværende franske landslagstreneren og nåværende PSG-sjefen, som hederlige unntak. 


Mark Hughes, Steve Bruce, Bryan Robson, Paul Ince og selv Roy Keane var navn det knyttet seg store forventninger til når de skulle ta plass på sidelinja. Samtlige har derimot tatt tømmene i en rekke klubber, med liten eller ingen suksess å skrive hjem om. Ingen har vunnet en europeisk pokal, ei heller over tid vært suksessfulle i den hjemlige serien. Overraskende, tatt i betraktning at de har jobbet med en av verdens beste trenere selv. 


Den nye generasjonen piskesvingere som blir å finne på Carrington, representerer nye muligheter for Fergusons mange disipler. Mens navnene som vi allerede har nevn er falmede, ligger veien åpen for fjesene fra 90-tallet. Dette kan bli staten på Uniteds Gull-generasjons annet komme. 


Det virker noe prematurt å skulle analysere David Moyes' tid som United-trener allerede nå. For alt hva vi vet kan det ligge suksess rundt neste sving for mannen. Men, det kan ligge mye å lese ut av avgjørelsen om å tilby Giggs en trenerjobb. 


Selv om jobben ikke vil innebære all verdens ansvar for Giggs - før han legger skoene på hylla for godt - vil han om ikke annet kunne lære seg trenerjobben i det stille. 


Giggs deltok nylig på FAs trenerkurs i Tyrkia, og vedgikk at han ikke selv er sikker på hvilken retning karrieren vil ta - hvorvidt han blir værende i United, eller om han er villig til å ta en steg ned i fotballpyramiden. En vei mange trenere ikke er fremmed for. 


Skulle Giggs derimot etterfølge Moyes, kan det bety starten på United eget "Boot Room" - Liverpools kjente trenerstruktur som bragte suksess i strie strømmer til Anfield. Dét kan bli Fergusons varige arv i United. 


Ikke rent få vil sikle ved tanken på å se Giggs som trener, mens Neville-brødrene og spillere som Ole Gunnar solskjær, Jaap Stam og Edwin van der Sar utgjør støtteapparatet rundt. 


Det kan vise seg å være mange år frem i tid. Men, nå som Giggs er i ferd med å ta steg ut av sin vante og trygge tilværelse, kan mannens neste karrieresteg vise seg svært så interessant.