Giggs er ikke rett mann for United. Van Gaal derimot...


Da David Moyes fikk fyken som Manchester United-manager, var Ryan Giggs et åpenbart valg som temporær løsning. 

Han var tross alt - om enn kanskje kun på papiret - en del av trenerstaben, hadde erfaring og kunnskap om klubben etter to tiår i United, og var vel ansett av så vel spillere og supportere som media. 

Etter å ha gjort rent bord mot et forferdelig svakt Norwich-lag, hevdet enkelte svimle sjeler at det ville være riktig - eller i det minste romantisk - å gi Giggs trenerjobben på permanent basis. Det er selvsagt pølsevev fra ende til annen.

Verken suksessen eller fiaskoen (mot Sunderland) iløpet av de to seneste kampene er gangbare argumenter for at Giggs skal vurderes som en seriøs kandidat til United-jobben.

Det faktum at han var det åpenbare valget som midlertidig manager, er kanskje det sterkeste argumentet for at han ikke får hyre på permanent basis. 

United har allerede forsøkt en av "naturlig kandidat" i form av Alex Fergusons utvalgte. En som kjapt ble overveldet av arbeidet med å skulle fornye spillerstallen og å samtidig fornærme den nåværende troppen. United trenger så visst ikke en ny manager som lar følelsene komme i veien.

Nå som Giggs angivelig forsøker å overbevise klubben om å gi Rio Ferdinand ny kontrakt, illustrerer det at klubbens neste trener - en som ser ting som de faktisk er, snarere enn som det pleide å være - skal få jobben.

Ferdinand har spilt svakt hele sesong, knapt vært fullstending friskmeldt på noe tidspunkt, vist dårlige lederegenskaper på - og utenfor banen og tilbragt mer tid som bråkmaker på Twitter enn som forsvarer. Ettersom Michael Carrick, Robin van Persie, Nemanja Vidic, Anderson, Javier Hernandez, Luis Nani, Ashley Young, Tom Cleverley, Antonio Valencia og Patrice Evra alle i større eller mindre grad har sviktet både United og treneren denne sesongen - faller det seg ikke naturlig at en gammel venn skal avgjøre deres videre skjebne i klubben. Dersom Giggs virkelig - som han selv hevdet - hadde søvnløse netter i forbindelse med å måtte fortelle spillerne at de ikke er på laget - vil oppgaven med å fortelle dem at tiden i United er over, være langt i overkant.

Louis van Gaal, derimot, er på alle måter kapabel til å hanskes med eldre sikrushester, og ikke minst å vinne. Han har i tillegg luksusen av å kunne se på klubben uten forstyrrende personlige følelser.

Nederlenderen har hatt andre jobber oppe til vurdering - som for eksempel stillingen som trener i Tottenham - og har følgelig ikke hatt mulighet til å bry seg om fremtiden til 92-årgangen. Han hadde baller til å droppe Rivaldo da han var trener i Barcelona, og flere andre stjerner etter den tid. United trenger en som ikke bare kan identifisere daukjøttet, men også kvitte seg med det. 

Moyes opplevde faktisk ikke at pressen var på nakken hans iløpet av perioden i United. Han ble ikke karikert som en grønnsak, ei heller portrettert som en trener ute av stand til å foreta avgjørelser. I etterpåklokskapens lys var det nettopp dét han var.

Media vil imidlertid stå klar til å heve røsten når den nye treneren er på plass, og United har behov for en erfaren skalle som kan tåle støyen. Van Gaal måtte stå med ryggen rak i stormen både som Bayern München og Barca-trener. Han er en herremann med et sunt ego, og tar ingen komfortable snarveier. United har desperat behov for disse kvalitetene denne sommeren, og neste sesong. Totalforvandling er påkrevd.

Dersom 92-årgangen fremdeles sniker seg rundt i gangene på Old Trafford, klar til å sette kniven i treneren for å skaffe seg innflytelse, kan United rett og slett ikke ansette Giggs. Han er altfor sterkt knyttet til Paul Scholes, Nicky Butt, Phil og Gary Neville til å avverge at de blander seg inn.

Van Gaal, som håper å ta med seg Patrick Kluivert som assistenttrener, vil ikke være redd for å fortelle dem akkurat hvor de kan stikke, og hva de kan gjøre med kritikken sin.

Det er i tillegg en annen åpenbar årsak til hvorfor Giggs ikke bør få jobben: han har aldri tidligere vært manager.

Mange peker på Pep Guardiola som eksempel, men Guardiola har reist verden rundt for å studere og forberede seg til trenerkarrieren - mens han fremdeles spilte. Giggs kjenner kun til United, og har kun erfart Ferguson - hvis ettermæle United skal forsøke å reparere.

Som trener kan Van Gaal skilte med Champions League og UEFA Cup-triumfer. Han har vunnet serien i Holland, Spania og Tyskland - hvorav de to sistnevnte er blant de mest krevende ligaene i Europa.

Den ledige stillingen i Manchester United er for øyeblikket fotballverdens største jobb. Det er ikke riktig tidspunkt å gi jobben til en læregutt på. 

Moyes har bevist nettopp dét, og Giggs trenger ikke bevise det igjen.

Sjekk oddsen på Manchester United vs Hull City her!