Fire grunner til hvorfor Pellegrini er perfekt for City


Ryktene om Roberto Mancinis ny offisielle avgang var ingen overraskelse. Selv om italieneren hentet hjem ligatittelen forrige sesong, har ting gått adskillig dårligere etter den tid. Mancini har ikke vært i stand til å hente det beste ut av spillermateriellet han har til rådighet. Av spillere som har hatt en skuffende sesong kan nevnes: Samir Nasri, Sergio Aguero, Joe Hart og selv David Silva. Mancini har pekt på bomkjøp (vi snakker om deg, Scott Sinclair), og samtidig uttrykt sin beundring for Edinson Cavani og Radamel Falcao. Det har imidlertid ingenting å si nå. Manchester City eiere skal nå finne sin nye mann for å lede klubben i fortsettelsen. 

Et navn som til stadighet har dukket opp, er Manuel Pellegrini. Chileneren har han en lang og variert trenerkarriere, som inkluderer klubber i Spania, Argentina og Equador - og selvsagt hans eget hjemland. Hva kan så City-fansen forvente seg dersom Pellegrini står på sidelinjen etter sommerferien? 

1. Han har utrettet mirakler i Malaga

Den fremste grunnen til å velge seg Pellegrini, er hans nylige prestasjoner som Malaga-trener. 59-åringen overtok tømmene i den spanske klubben i november 2010, da "Ansjosene" var truet av nedrykksspøkelset. Til tross for solide investeringer i spillermateriell, hadde den foregående treneren - Jesualdo Ferreira - kun maktet å lede laget til to seire på ni kamper. Pellegrini har så visst svingt tryllestaven etter den tid. Han førte Los Boquerones til en plass trygt på midten i sitt første år, og deretter til en historisk god fjerdeplass i 2012. Klubbens 58 La Liga-poeng i fjorårssesongen er den beste poengfangsten gjennom tidene, noe som ledet til Champions League-spill for første gang. 

2. Han har Champions League-erfaring

Malaga skal være tilgitt for at de kom til kort i årets Champions League-turnering, men laget var sensasjonelt gode. De toppet en gruppe bestående av Milan og Zenit St Petersburg, og tok seg dermed videre til møtet med Porto. En modig innsats på Estadio do Drago endte til slutt med 0-1 tap. I 2005/2006-sesongen ledet han Villareal til semifinalene, hvor spanjolene røk på straffespark mot Arsenal. Sett i lys av De Gule Ubåtenes lommebok, må det kalles en framifrå prestasjon. 

3. Han får mest ut av spillerne

I både Villareal og Malaga har Pellegrini maktet å få spillerne til å prestere over evne. Under ledelse av Pellegrini har Marcos Senna, Juan Pablo og Diego Forlan hatt sine beste år. Juan Roman Riquleme viste på sin side at han kunne spise kirsebær med de virkelig store, på den europeiske fotballscenen:

Inneværende sesong; til tross for å ha mistet navn som Santi Cazorla, Ruud van Nistlerooy og Salomon Rondon, har de tatt nye steg siden fjoråret. Den unge og lovende midtbanespilleren Isco har i sannhet vært en åpenbaring, mens backene Eliseu og Jesus Gamez - for ikke å glemme veteranen Joaquin - har spilt strålende fotball. Malaga har kanskje ikke en stjernespekket spillerstall, men Pellegrini får det beste ut av hver eneste en. 

4. Han har opplevd presset på høyeste nivå

Pellegrinis trenerkarriere har ikke utelukkende vært en dans på roser. Han fikk sin belønning for jobben i Villareal i form av manager-stillingen i Real Madrid. Han brukte sjekkheftet flittig, og hentet inn navn som Kaká, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema. Problemet var bare at han aldri fikk "foten" med supporterne. Cup-tapene mot Alcoron og Lyon førte til latterliggjøring i hovedstadspressen (spesielt representert ved avisen Marca). Den siste spikeren i kista var naturlig nok at klubben ikke evnet å vinne tittelen foran erkerivalen Barcelona. Det skal sies at Pellegrini var utrolig uheldig: Selv med 96 poeng endte laget kun med sølvmedaljer - den høyeste poengsummen for et lag på andreplass noen sinne. 

Jose Mourinho ble kjapt hentet inn som ny trener, og chileneren kan bare fundere på hva fremtiden ville bragt. Hendelsen virker å ha gitt Pellegrini en ny giv: Han håper definitivt at hans neste jobb i en toppklubb forløper på en bedre måte.