Fergies offentlige skittentøysvask: Hvem er nestemann ut?


All støyen til tross; mens støvet allerede er i ferd med å legge seg, er det på det rene at Sir Alex Fergusons biografi var tammere enn hva de fleste hadde forventet. 

Så har vi de som ble malt negativt med bred pensel; Roy Keane og Rafa Benitez. Både Wayne Rooney og resten av Manchester United-laget har derimot gått fri. Det var sikkert naivt av oss å vente annet. 

Som direktør i klubben hadde han aldri planer om å skape problemer for sitt eget lag. Kanskje på samme måte som en i overkant stor kveldsdrink, etter at du allerede har drukket tett på byen, var tanken på en Ferguson-biografi trolig bedre enn virkeligheten. For all del; boka er godt lesestoff - kanskje især det som omhandler hvordan å motivere fotballspillere i det 21. århundre. Men, det var langt fra det litterære blodbadet vi hadde forutsett. 

Så, hvem skal vi sette vår lit til hva angår saftige avsløring nå? Hvem sine erindringer og memoarer blir de neste som får jorunalister til å sitte i kollektiv lesestund? Her er tre umiddelbare forslag:

Arsene Wenger: Hvordan tok Arsenals spillere kostholdsidéene? Hvem sin idé var det å gjemme sjekkheftet i 2005? 

Nå som Ferguson har trådt over i pensjonistenes rekker, er Wenger Premier Leagues "Syvende Far i Huset". Han er både klok og ærlig, og kun ett år unna gratis kollektivtransport på balløya. Når han en gang sier takk for seg, trenger han ikke holde tilbake. 

Uansett hva han måtte fortelle deg, han la merke til det. Han er "Øyet Som Ser Alt". Det er i sannhet verdt å vente på til han en gang er klar til å fortelle alt. 

Andre Villas-Boas: Hvem våger å forestille seg vreden fra mannen Chelsea-spillerne skal ha omtalt som "DVD"? Villas-Boas er en detaljorientert trener med bakgrunn fra spiller - og kampanalyse. Og slike folk har man grunn til å frykte...

Du kan ta gift på at han har ført detaljerte notater om alle uenigheter han har hatt. Dårlig nytt for Frank Lampard og John Terry, med andre ord. Godt nytt for resten av oss. Kanskje viktigst av alt; Villas-Boas' bok kan kanskje være i stand til å kaste lys over den virkelige grunnen til uvennskapet med Jose Mourinho. 

Fordi; jeg bryr meg ikke om hvor mange ganger de hevder det er snakk om "en yngre manns egne trenerambisjoner. Jeg kjøper det ganske enkelt ikke. Noe skjedde. Noe virkelig ille...

Roy Hodgson: Hvem hadde vel trodd at "Onkel Roy" hadde røverhistorier på lur? Vel, det er lett å glemme at Roy har vært i begivenhetenes sentrum de fem seneste årene...

John Terry vs Rio Ferdinand, Tom Hicks og George Gilletts fall og den underlige idéen om at Liverpool virkelig hadde bruk for Christian Poulsen. 

Hodgson er en drøm for enhver organisasjon, en "Ja-mann", og vi vet alle hvordan de dresskledde snakker bak lukkede dører når brunt brennevin sirkulerer. Han vet saker og ting. Og en dag akter han å fortelle oss det han vet. Han vil ikke kunne styre seg.