Fem spillere som var skadet ved ankomst!


Arsenal-manager Arsene Wenger fikk kritikk fra alle kanter da han signerte svensken. Dét til tross for at midtbanespilleren er ute i seks uker med ryggproblemer. La oss tippe at Arsenal-nestoren håper at han har lagt kvitteringen på et smart sted. 

Med 108 landskamper for Sverige, og med en fyldig Champions League-erfaring fra Lyon og Spartak Moskva, er det liten tvil om at spilleren besitter visse kvaliteter. Ingen av dem kommer imidlertid the Gunners til gode før midten av mars. 

Arsenal har er fryktinngytende terminliste de neste to månedene. Nord-London klubben møter Liverpool to ganger, Manchester United, Bayern München ved to anledninger, Tottenham, Chelsea og Manchester City. Mens Källström hviler ut på sykestua ser vi nærmere på fem andre spillere som var skadet ved ankomt.

5. Antonio Nunez, Real Madrid til Liverpool 2004  

Allerede frustrerte etter å ha mistet Michael Owen til Real Madrid sommeren 2004, fikk Liverpool-fansen Antonio Nunez i fanget - hvis spiller hadde ankommet fra den spanske hovedstaden som en del av avtalen. Spanjolen pådro seg en kneskade på sin første trening på engelsk jord, noe som holdt ham ute av spill i fire måneder. 

Da han endelig var frisk nok til å aksle den røde trøya, kan han knapt sies å ha vært imponerende. Mannen har likevel figurert i et utall pub-quiz-seanser - etter at han scoret sitt eneste mål for Liverpool i  Ligacup-finalen mot Chelsea i 2005. Likeledes var høyrevingen stadig å finne på banen på vei mot den usannsynlige Champions League-finalen i Istanbul - hvor han var ubenyttet reserve. 

4. Per Krøldrup, Udinese til Everton 2005

I et forsøk på å bygge videre på fjerdeplassen fra den foregående sesongen, valgte David Moyes å hente inn den danske landslagsstopperen Per Krøldrup i 2005. 26-åringen kostet Everton hele £5 millioner.

Før han hadde rukket å sette inn en eneste takling, skadet Krøldrup seg på trening og var følgelig ute av spill de neste fire månedene. 

Danskens debut skulle vise seg å bli hans første og eneste Premier League-kamp for Everton. Stopperen ble sendt tilbake til Italia mindre enn én måned etter oppvisningen i 0-4 oppgjøret mot Aston Villa 2. Juledag. 

3. Owen Hargreaves, Kontraktsløs til Manchester City 2011

YouTube-videoene hadde den ønskede effekten, men når det handlet om å faktisk spille fotball var ikke Owen Hargreaves i stand til å levere varene lenger.

Etter et skred av skadeproblemer la midtbanespilleren med 42 landskamper uten filmmateriale av seg selv i full trening sommeren 2011. Og det var tilsynelatende nok for Manchester City, som var på pletten med kontraktsforslag etter at Patrick Vieira hadde lagt skoene på hylla. 

Det startet så bra for Hargreaves da han fant nettmaskene i debuten mot Birmingham i Ligacupen. Han skulle bare figurere ytterligere tre ganger for City da skadeproblemene meldte seg igjen. Ett år etter overgangen til Etihad-klubben var det karrierepunktum for midtbanespilleren. 

I det minste var videoene brukbare:


2. Alberto Aquilani, Roma til Liverpool 2009

Etter at Xabi Alonso forsvant til Real Madrid, valgte Liverpool å fylle tomrommet med en spiller som fremdeles forsøkte å komme tilbake etter ankelskade. 

Alberto Aquilani ankom Merseyside fra Roma for om lag £20 millioner, hvorpå manager Rafael Benitez utbasunerte: "Jeg har hentet ham for fem år - ikke fem måneder". Og hvor feil skulle han ta.

I et skadeplaget opphold, endte Aquilani med 26 kamper - samtlige turneringer inkludert. Selv om karen utvilsomt hadde kvaliteter, var han ikke i stand til å holde tritt med tempoet i Premier League. Noe som selvsagt også skal tilskrives en trøblete ankel. 

Liverpool endte på syvendeplass, Benitez fikk fyken og Roy Hodgson sendte Aquilani på utlån til Juventus den påfølgende sesongen. Et låneopphold i AC Milan fulgte deretter, før en permanent overgang til Fiorentina materialiserte seg i 2012. 

1. Jonathan Woodgate, Newcastle til Real Madrid 2004

1.

Trolig var det få som hadde tenkt på å sjekke Jonathan Woodgates fysiske tilstand før de la £13.4 millioner på bordet sommeren 2004.

Etter at spilleren allerede hadde slitt med skadeproblemer i Leeds og Newcastle, gikk Woodgate hele 2004/2005-sesongen uten å ikle seg den kjente hvite trøya. Da han endelig fikk sin debut for Real Madrid, evnet han både å score selvmål samt å få marsjordre. 

Tingene skulle imidlertid bedre seg noe mot Rosenborg i Champions League. Men, etter 14 kamper for Real, bar det tilbake til England og Middlesbrough i 2006. 

Ett år senere - i 2007 - ble Woodgate kåret til "Den verste La Liga-signeringen i det 21. århundret" av avisen Marca. 

Syv år senere har ingen engang kommet i nærheten av å gjøre det verre.

 

Sats på lørdagens oppgjør mellom Liverpool og Arsenal her!