Fem spillere som kan gi Arsenal Premier League-tittelen!


Det er spennende tider for Arsenal-fansen om dagen. Den normalt så fyldige strømmen av dårlige nyheter, har vært overraskende skrinn denne sommeren. Mens man normalt snakker om hvilke spillere som er i ferd med å forlate klubben, handler det nå om Arsenals forestående handlerunde.  

Nye trenerregimer er i ferd med å etableres i en rekke toppklubber, med dertil hørende spillerkjøp. Arsene Wenger er på sin side klar over at å blåse store penger på nye spillere kan være så vel hensiktsmessig som effektivt. 

Premier League-tittelen 2013/2014 er ikke innenfor rekkevidde. Men, dersom klubben kan holde samme form som de viste i fjorårssesongens tre siste måneder, tilføre spillerstallen kvalitet OG dra fordel av at de tre øvrige toppklubbene feiler, vil de være tilbake med et smell. 

Bare sånn for moro skyld; dersom jeg hadde styrt Arsenals pengesekk, hadde jeg brukt Arsenals millioner på følgende måte: 

Asmir Begovic (Stoke City)

Den polske duoen Wojciech Szczesny og Lukasz Fabianski kan meget vel ha gjort sine saker godt på tampen av fjorårssesongen. Faktum er likevel at ingen av dem har sikret seg posisjon som Arsenals ubestridte Nummer 1. Stoke Citys knallgode målvakt vil være den perfekte oppgraderingen av keeper-posisjonen for Arsenal. Med sine 1.96 på strømpelesten er den bosniske landslagsspilleren godt rustet til Premier League-spill. Potters-keeperen er allerede godt aklimatisert, 25 år og vil bare bli bedre. 

Modig, smidig og plasseringsdyktig er ord som brukes for å beskrive Begovic. Han er ikke så like godt kjent som andre navn som har blitt koblet til Arsenal, men jeg mener han er den stødigste man kan hente inn. For litt over £10 millioner kan Arsene Wenger skaffe seg en stjernekeeper, med 10 år foran seg på Emirates.

Angelo Ogbonna (Torino)

Fire stødige midtstoppere er en nødvendighet, og Arsenal har kun tre. Nevnte trio inkluderer den avsatte og muligens skuffede kaptein Thomas Vermaelen. Partnerskapet mellom Per Mertesacker og Laurent Koscielny fungerer aldeles storveis, og vil etter alle solemerker også være Wengers foretrukne midtstopper-duo kommende sesong. Å gå til anskaffelse av en ny, og talentfull stopper kan vel og merke ikke skade. Dersom jeg skal trekke frem en kandidat, må jeg vedgå at jeg har sans for Torinos 25-årige landslagsspiller. Han er atletisk, sterk, anvendelig og evner å lese spillet. Den ballspilleende forsvareren er som skapt for the Gunners, og langt bedre enn andre angivelig aktuelle kjøp, som f.eks Ashley Williams. Dersom Arsenal kan snappe Ogbonna under nesen på Juventus, vil de ikke angre. 

Asier Illarramendi (Real Sociedad)

Mikel Arteta har forvandlet seg selv til en defensiv midtbanespiller av et riktig så habilt kaliber. Det er likevel ikke til å komme ifra at Arsenals sentrale midtbane kunne trengt en spesialist med evne til å dekke et større område av banen. En rekke franske spillere har blitt nevnt som mulige alternativer, men i kjølvannet av en framifrå sesong for Real Sociedad - og i kraft av å være en nøkkelspiller på Spanias U21 - er Illarramendi mannen jeg ville satset på. Han er i bunn og grunn en 23 år gammel Xabi Alonso. Alltid på utkikk etter ballen, mannens korte - og lange pasninger er en fryd for øyet - og viktigst av alt, han transporterer ballen lynkjapt. The Gunners slet ofte mot antatt svakere motstandere forrige sesong, mens en slik spiller vil sørge for at jobben blir langt lettere. Med et velutviklet innstinkt også for å hjelpe forsvaret, er Illarramendi en spiller Arsenal har ventet lenge på. 

Gonzalo Higuain (Real Madrid)


"Alt" synes å peke mot at £22 millioner-overgangen er nært forestående. Og dersom handelen virkelig materialiserer seg, har Arsenal-supporterne all mulig grunn til å glede seg. Laget trenger sårt en spiss med avslutteregenskaper i verdensklasse, og argentineren vil garantert levere (med forbehold om at han holder seg skadefri) 20-30 mål pr sesong. Arsene Wengers mannskap vil alltid være i stand til å skape sjanser, noe som passer Higuain utmerket. Spillere som Falcao og Edinson Cavani blir priset til det dobbelte sammenlignet med Real Madrid-angriperen, selv om de aldri kommer til å score dobbelt så mange mål. Dersom Higuain forflytter seg til Nord-London vil det ganske enkelt endre dynamikken i toppen av Premier League-tabellen. 

Wayne Rooney (Manchester United)

Det har vært mye snakk om en mulig overgang for Evertons "potet" Marouane Fellaini (£24 millioner). Selv om han på alle måter er en god spiller, vil det å bruke noen ekstra pund på Rooney være en bedre innvestering for Arsenal. Klubben vil således kunne sikre seg en herremann med langt bedre muligheter til å ugjøre en forskjell. Enkelte ganger er man bare nødt til å gripe muligheten, og Arsene Wenger vil aldri ha en bedre anledning til å hanke inn United-stjernen enn nå. Scouserens forhold til United-fansen har lenge vært på nedadgående, og han setter så visst ikke pris på å spille annenfiolin for Robin van Persie. Utsiktene til å spille for en trener som trakk ham for retten for noen år siden, kan da heller ikke være en besnærende tanke. Ettersom familien har satt foten ned for et klubbytte som innebærer å flytte utenlands, er Arsenal og Chelsea i realiteten Rooneys eneste alternativer. Han har selvsagt sine feil, men utsiktene til Wayne Rooney i Arsenal-trøye er nesten i overkant spennende. Rooney er priset til 5.00 i odds for en overgang til Arsenal denne sommeren

Arsenal er tilgjengelig til 12.00 i odds på å vinne Premier League kommende sesong!