Fem potensielle erstattere for David Moyes!


David Moyes står i møkk til knærne. Dersom han taper kveldens kamp mot Olympiakos, kan han vel så gjerne holde seg hjemme fra jobb torsdag. Hvis Manchester United skulle bestemme seg for å svinge øksa, er spørsmålet hvem som tar tømmene på Old Trafford? Iain Macintosh har sett på mulige kandidater... 

1.  Sir Alex Ferguson (4.50)

Kan historien gjenta seg selv? Etter en dramatisk formsvikt; kan klubben vende seg til selveste legenden for hjelp? Du ville ikke ønske å være i garderoben dersom så skulle skje. Etter å ha pekt på Moyes som sin etterfølger, er Ferguson trolig ikke nevneverdig imponert over hva hans forhenværende elever har levert. De har fått ham til å fremstå som en fjott, og ikke minst at folk kan hevde at han i det minste delvis er å laste for nedturen. Hårføneren ville kjapt vært tilbake i bruk, og det spørs om Ferguson ville risikert omdømmet på denne gjengen. Forresten; finnes det en mirakelkur for problemene United befinner seg i? Husker du hva som skjedde da Sir Matt Busby vente tilbake til sidelinja i 1970 etter at Wilf McGuinness snublet? United forsvant ut av FA Cupen i første hinder, tapte borteoppgjøret mot Aston Villa i Ligacupen og tapte nesten en tredjedel av de gjenstående seriekampene. Hvis innsats ga dem åttende plass i toppdivisjonen.

 

2.  Louis van Gaal (6.00)

Han har allerede beskrevet England som sitt neste karrieresteg, men den notorisk sure Van Gaal har allerede vært omtalt som den neste Tottenham Hotspur-treneren en god stund. Han har så visst en karriere som gjør ham i stand til å trene United, etter å ha vunnet en ligatittel med hver eneste klubb han har hatt ansvaret for. Han skapte 90-tallets Ajax, vant to titler på tre år med Barcelona, ledet AZ Alkmaar til seriemesterskapet og hjalp til med å rydde opp etter Jürgen Klinsmann i Bayern i 2009. Sistnevnte et scenario ikke ulikt dagens Manchester United. Den eneste skrapen i lakken var da han ikke evnet å lede Nederland til VM 2002 - noe han har fått anledning til å rette opp i med sitt "Andre komme". Han er sta som få, vil ikke koste en Krone i kompensasjon og vil fortsette tradisjonen på Old Trafford med å behandle journalister på en dårlig måte.

 

3.  Jurgen Klopp (5.00)

Uniteds supportere vil garantert ha gledet seg over utnevnelsen av den tyske treneren. Spørsmålet er bare om han har lyst til å forlate Borussia Dortmund? Klopp signerte nylig en kontrakt med varighet i 4 1/2 år, og har tidligere omtalt seg selv som "aldri så lite forelsket" i klubben. Ikke så underlig, kanskje. Tre år etter at han arvet en klubb i økonomiske vansker, et lag som nettopp hadde endt på 13.plass, ledet han dem til to etterfølgende Bundesliga-titler. I Dortmund har Klopp en klubb han kjenner som sin egen bukselomme, heltedyrkelsen fra 80.000 tilskuere og en spillerstall spekket med kvalitet. I Manchester, derimot, vil Klopp stå foran en opprydning - og gjenreisningsjobb, umiddelbare prestasjonskrav og Tom Cleverley. Når det er sagt, kan det meget vel komme en da når Klopp er lei av at de beste spillerne forsvinner til Bayern München. Kanskje en ny frisk ikke hadde vært så ille likevel?

 

4.  Ryan Giggs (10.00)

Ryan Giggs skulle liksom være linken mellom det gamle og det nye i Manchester United. Dersom vi skal tro på den normalt så velinformerte "Red Issue", har det ikke helt fungert slik. Klubben har hardnakket benektet påstandene om isfront mellom Moyes og waliseren. Det er likevel et faktum at Giggs var i aksjon ni ganger før årsskiftet, mens han kun har fått prøve seg i to kamper siden. Og det har jo ikke vært slik at laget har levert briljant fotball i hans fravær. Tanken på Giggs som trener vil garantert en fin tanke for romantikerne blant fansen. Men, ville det virkelig vært en klok beslutning å gi kontrollen over en av verdens største klubber til en mann med tilnærmet null erfaring? Bare fordi han var en god spiller. De som taler 40-åringens sak vil være raske til å spørre deg om hvordan Pep Guardiola gjorde det. Kynikerne vil på sin side peke på Alan Shearer.

 

5.  Fabio Capello (12.00)

Dersom du mener at Uniteds problemer skal tilskrives spillerne, er det egentlig bare et alternativ for å få skuta på rett kjøl lynraskt. Glem silkehansker. Capello styrer med jernhånd! Hans tid som England-manager vil bli husket for prestasjonene i Sør Afrika. Men, han skal heller ikke glemmes for måten han bragte orden og ro tilbake, etter Steve McClarens trøblete epoke. Med det russiske landslaget er det mye det samme. Italienerens nye mannskap presterte sterkt i VM-kvalifiseringen - med unntak av det uforståelige tapet mot Nord Irland. De forventes likeledes å ta seg videre fra en gruppe bestående av Belgia, Sør Korea og Algerie. I en alder av 67 år er han imidlertid ikke mye yngre enn Ferguson. Men, kanskje en siste utfordring vil friste?