Fem mulige erstattere for Nemanja Vidic!


Manchester Uniteds forsvar vil fremstå noe mindre fryktinngytende neste sesong, etter nyheten om at serberen forlater klubben til sommeren.

Serberen går inn i historien som en aldri så liten United-legende; etter fem Premier League-titler og et Champions League-trofé. Spørsmålet er hvem som erstatter mannen?

Vi har sett på fem mulige erstattere: 

Phil Jagielka

En mann til å stole på, er Moyes' tidligere elev i Everton, Phil Jagielka. Spilleren er nå på høyden av karrieren med 31 år, og kan bli overtalt til en overgang bort fra Goodison Park. I alle fall dersom the Toffees ikke kvalifiserer seg for Europacup-spill.

Uniteds mye omtalte forsøk på å hente Leighton Baines kan vise seg å være forgjeves. Jagielka vil derimot være lettere å sikre seg, og i tillegg komme langt billigere. 

Selv om han kanskje ikke er en oppsiktsvekkende signering, eller anses som et "stort navn", vil Jagielka bidra med soliditet i United-forsvaret. Han er i tillegg en av de selvskrevne på det engelske landslaget. 

Joleon Lescott

I sin tid en spiller som Moyes solgte til Manchester City for £22 millioner - Joleon Lescott - vil være tilgjengelig på free transfer når kontrakt med City utløper til sommeren.

Dersom han går fra en Manchester-klubb til en annen vil han selvsagt ikke gjøre seg populær blant byens lyseblå. Men, dersom United sliter med dårlig råd etter kjøpet av Juan Mata i januar, kan den tidligere landslagsforsvaren være en fornuftig signering.

Igjen; Lescott kan knapt anses som en verdensstjerne, men vil være en brukbar midlertidig erstatter.

Federico Fernandez

I en alder av 24 år er midtstopperen allerede fast inventar på det argentinske landslaget.

Å skulle lokke ham fra Napoli kan bli en vrien oppgave for United, og definitivt en kostbar en som sådan. Med 23 landskamper å skilte med er han imidlertid akkurat den typen spiller som gir Moyes mulighet til å bygge et lag rundt ham. 

Et låneopphold i Getafe forrige sesong har bedret ferdighetene hans, og mye tyder på at Fernandez er på sitt beste nå. Stopperen vil være en meget god tilvekst i United. 

Dejan Lovren

Kroaten var en hit i Southamton i sin første Premier League-sesong, og imponerte tilskuerne i Sørkyst-klubbens uavgjort på Old Trafford denne sesongen. Spilleren noterte seg i tillegg for scoring i seieren over Liverpool. 

United og Southampton har holdt seg noen lunde på samme sted tabellmessig denne sesongen. Det er likevel liten tvil om at en overgang til United vil representere et stort karrieresteg - uavhengig av Manchester-klubbens problemer. Mens spilleren selv sikkert vil ønske å flytte på seg, vil Southampton gjøre hva de kan for å beholde ham. 

En prislapp på om lag £20 millioner kan være nok til å holde Moyes fra livet. Dersom han uansett velger å gå for kroaten, vil han få en forsvarer og leder på Vidic-nivå. 

Thomas Vermaelen

Lite benyttet i Arsenal grunnet Per Mertesacker og Laurent Koscielny-partnerskapet (i alle fall frem til Liverpool slaktet dem), kan Vermaelen så visst ha behov for et miljøskifte. 

Når han er på sitt beste, leverer han stødige forestillinger. Kanskje han vil skule til Robin van Persies erfaringer, og således føle at han kan utgjøre en forskjell på Old Trafford? 

Arsenal kan meget vel være motvillige til å forsterke United. Men, de har gjort det tidligere, så hvorfor ikke igjen? 

Sats på Manchester United vs Fulham her!