Fem mulige erstattere for David Moyes!


Glazer-familien har endelig mistet tålmodigheten med David Moyes. Sir Alex Fergusons håndplukkede etterfølger fikk servert en seksårskontrakt, og har altså fått fyken etter kun 10 måneder i sjefsstolen.

For en knapt år siden stod verdens beste trenere i kø for å overta tømmene på Old Trafford. Nå har allerede Jürgen Klopp meldt at han ikke er aktuell.

Så, hvem erstatter Moyes i Manchester United? Her er Michael Da Silvas fem beste kandidater:

 

Louis van Gaal - 3.00 (favoritt)

Van Gaal er kanskje ikke den mest innlysende kandidaten, men viktigst av alt: han er tilgjengelig. Nederlenderen har allerede annonsert at han trekker seg som trener for oransjetrøyene etter Verdensmesterskapet, og skal angivelig vurdere en rekke tilbud. Tottenham er foreløpig det mest fristende alternativet, selv om Van Gaal garantert vil gripe mulighet til å bli Moyes' erstatter begjærlig.

Ryan Giggs - 7.00

Den walisiske kantspilleren vil være et populært valg, men en massiv risiko. Hans mangel på trenererfaring - foruten de seneste månedene som spillende trener - betyr at United følger opp ansettelsen av Moyes med et nytt sjansespill. Etter å ha vært på Old Trafford i så vidt mange år, og følgelig hatt mulighet til å tilegne seg kunnskap under Fergusons regime, kjenner Giggs United bedre enn de fleste. Ingen tvil om at han er en manager i emning, men kan Giggs' stilling som midlertidig manager ende opp med permanent hyre? 

Roberto Martinez - 15.00

Kan United hente nok en manager fra Goodison Park? Martinez er i ferd med å bygge noe helt eget i Everton, og er viden kjent for sin lojalitet. Det vil således kreve mye av United for å lokke ham bort fra klubben etter mindre enn ett år i trenerstolen. Martinez er imidlertid en promotor for god angrepsfotball - som Uniteds tradisjoner tross alt er tuftet på.

Sir Alex Ferguson - 20.00

Kan det utenkelige skje? Kan Sir Alex komme tilbake for å redde United? Det eneste som kan overbevise den forhenværende manageren om at en retur er det beste, er at hans eget ettermæle har fått en skrape ved å utnevne Moyes som sin etterfølger. Å hente tilbake Fergie vil ikke være det dummeste man kan gjøre, men i en alder av 72 år ønsker han kanskje ikke stresset som følger med jobben. 

Diego Simeone - 15.00

I skrivende stund en outsider, og definitivt ikke en mann David Beckham ville valgt. Atletico-manageren kan meget vel vise seg som en realistisk kandidat dersom United ikke velger å hente Van Gaal. Simeone har hatt en fenomenal sesong i den spanske hovedstadsklubben, og ser ut til å bli den første på over et tiår som bryter Barcelona og Real Madrids dominans. Nøkkelspillere som Diego Costa ligger an til å forsvinne iløpet av sommeren. Spørsmålet er om Simeone også kan forsvinne ut dørene?

Hvem tror du erstatter Moyes? Sjekk ut oddsen her!