Fem grunner til hvorfor United må beholde Moyes!


David Moyes formelig frådet etter lagets pinlige 1-2 tap mot Sunderland - Premier Leagues jumbolag. Kampen har naturlig nok gitt spekulasjoner om skottens fremtid i Manchester United fart. 

Det bør imidlertid ikke bare være tårer og tenners gnissel i United, som tross alt finner det vanskelig å finne seg selv uten Ferguson. Det er mange grunner til hvorfor United bør stå last og brast med trener Moyes. Her er de fem viktigste: 

1. Han overtok et lag på hell

De fleste av Uniteds nøkkelspillere er over middagshøyden allerede. Van Persie er 30, Nemanja Vidic 32 år, Rio Ferdinand 35, mens Patrice Evra har rundet 32 somre... Dette er ryggraden i laget, men lista er lengre. Sir Alex visste å komme seg ut i tide. Mens dette laget selvsagt ikke skal gå fra å være seriemesteret til middelhavsfarere over natten, kan ikke Moyes lastes for å ha overtatt en tross som er - vel, for det meste - godt over "Best Før"-dato. 

2. Fergie valgte Moyes

David Moyes ble håndplukket av den mest suksessrike personen i Manchester Uniteds historie. Av den grunn alene bør han få tilstrekkelig med tid - slik Ferguson selv ble innrømmet. Sir Alex ba supporterne om å stille seg bak lagets nye trener da han takket farvel med Old Trafford forrige sesong. Og så lenge Ferguson sitter i styret, skal det bli vanskelig for klubben å gi ham sparken. 

3. Han har fått det beste ut av Wayne Rooney

Wayne Rooney er kanskje Uniteds beste spiller - og i alle fall med mest toneangivende. Å få Rooney til å prestere på sitt nåværende nivå er nøkkelen til en eventuell United-opptur. Det er noe selv Ferguson slet med til tider (du husker sikkert Rooneys periode på kanten for å gi plass til Ronaldo og Teves?). Moyes har på sin side valgt å bygge laget rundt Rooney, som i sin tur har betalt tilbake med et knippe fremragende prestasjoner i sin foretrukne posisjon på banen. Sett i lys av at hele verden forventet at Rooney ville gå til Chelsea i sommer, har Moyes' forvandling av spilleren vært fantastisk. 

4. Han bør måles på aktiviteten i overgangsvinduet

Ikke bare trenger Moyes et par sesonger på seg til å vise at han kan forme Manchester United i sitt eget bilde. Han er i tillegg nødt til å etablere en ganske annen autoritet i garderoben, hvor nesten hver eneste spiller sammenligner ham med gamletrener Ferguson. Friskt blod og en håndfull motiverte unggutter kan endre stemningen. 

5. Vi er kun halvveis i sesongen!

Greit nok, United er priset til hele 25.00 i odds på å vinne Premier League nå - men de er kun fem poeng bak Liverpool på fjerdeplass. I Champions League er derimot Uniteds form upåklagelig. Moyes har i tillegg hatt en rekke skader på nøkkelspillerne å slite med. Everton vil trolig dabbe av utover i sesongen, Tottenham virker ikke altfor overbevisende, mens Liverpool er helt avhengige av Luis Suarez. Ting kan snu meget raskt i fotballens verden, og Moyes kan meget vel lede United til en brukbar sesong. Følg med...