Fem grunner til hvorfor AVB fremdeles er i verdensklasse!


Andre Villas-Boas går inn i sin femte trenerjobb iløpet av like mange sesonger når han tar tømmene i russiske Zenit St Petersburg denne uken.

Etter at han ikke maktet å kopiere suksessen fra Porto i Premier League, har AVB børstet støvet av frakken. Portugiseren er dermed klar til å bevise at han er en av de beste, unge trenerne i fotballen.

Unibets Michael Da Silva mener AVB fikk i overkant tøff behandling. Her er fem grunner til hvorfor han likevel er en trener i verdensklasse: 


1. Han står for innovasjon og moderne fotball!

AVB har en forkjærlighet til 4-2-3-1, hvor det handler om å holde ballen i laget, presse høyt og å skape bøttevis med sjanser. Tottenhams pasningspresisjon under Villas-Boas var 85%, mens den var 83% under ledelse av Redknapp. Portugiseren setter uten unntak en høy forsvarslinje, og setter pris på at spillerne er gode med ballen - selv keeperen og de sentrale forsvarerne. Med AVB ligger fokus på kollektivet fremfor enkeltspillerne - og Spurs dro i stadig større grad nytte av dette systemet.

 

2. Han gjorde Gareth Bale til en framifrå angriper!

Før Villas-Boas ankom Tottenham var Gareth Bale enkelt og greit en venstrekant - etter at han ble omskolert fra ventreback under Harry Redknapp. Det var imidlertid under AVBs vinger at Bale blomstret som angriper - i en posisjon hvor han gjorde seg aktuell for Real Madrid.

 

3. Han fortjener respekt for jobben i Porto!

Etter kun én sesong i Porto ble AVB hyllet som geni. I en alder av 33 år ledet han Porto til seriemesterskap, Europa League-tittelen og portugisisk cup-triumf. Chelsea valgte å betale smått utrolige $20 millioner i kompensasjon til gamleklubben da de hentet ham til Stamford Bridge. Trenergjerningen i England gikk kanskje ikke etter planen, men Zenit-jobben kan raskt fungere bedre.

4. Han har vært nødt til å jobbe under vanskelige forhold! 

Da han tok jobben i Chelsea, fikk han samtidig oppgaven med å bygge laget - ikke minst å erstatte trioen Lampard, Cole og Terry med nye talenter. Bare for å få sparken 291 dager senere. Ryktene rundt Villas-Boas Tottenham-fremtid begynte å svirre allerede etter tre Premier League-tap. Roman Abramovich og Daniel Levy er ikke akkurat kjent for tålmodighet, og AVB fortjener mer tid under Zenits styreformann Alexander Dyukov. 


5. Han er en intelligent trener!

Da Spurs begynte å avgi poeng - etter sene baklengs mot Everton og West Bromwich - var media på nakken hans. AVB håndterte presset godt, og justerte treningsmedotene. Dette ble gjort for å øke fokus når spillerne er slitne. Det var en investering som betalte seg. Spurs stoppet ikke bare å slippe inn mål på tampen av kampene - de begynte sågar å score selv.

AVBs nye klubb - Zenit - er priset til 9.50 i odds på å snu 2-4 mot Borussia Dortmund!