Fem grunner til at Benzema er perfekt for Arsenal


Kan Arsenal gå hen å gjøre nok et kupp på overgangsmarkedet? Mesut Özil kostet London-klubben £42 millioner, og har vært en ubetinget suksess. Et januar-kjøp av Real Madrids Karim Benzema antas å koste litt over halvparten så mye - £27 millioner. Her er fem grunner til hvorfor Benzema kan bli nok en hit på the Emirates...


Wenger er en uttalt beundrer

Arsene Wenger forsøkte for første gang å sikre seg Benzema sommeren 2011, men har fulgt spillerens utvikling helt siden han spilte for Lyon. Wenger forsøkte seg på nytt i sommerens overgangsvindu, men valgte i stedet å sikre seg Özil. At Benzema fremdeles står på Wengers ønskeliste er hevet over enhver tvil. 


Som å komme hjem

Det skulle trolig ikke ta lang tid for Benzema å finne seg til rette. Klubbens fransktalende kontingent er allerede fyldig, og består av Sagna, Koscielny, Giroud, Flamini og Diaby. Nevnte kvintett skal være i stand til å gi Benzema en solid velkomst. 


Benzema passer perfekt i Premier League

Angriper Benzema er rett og slett som skapt for Premier League. Han er storvokst, sterk, modig, direkte i spillestilen, kjapp og teknisk - noe som vil sørge for suksess i Englands toppdivisjon. Man kan forvente at Benzema finner seg rast til rette i engelsk fotball. 


Stilen passer Arsenal og forståelsen med Özil

Benzema er ikke bare en storvokst og sterk spill. Han har en ypperlig fot, og evne til å linke greit med Arsenals kanter og offensive midtbanespillere. Ingen grunn til å frykte at ballen ikke fortsetter å flyte på Gunners-måten, altså. Sett i lys av at Özil og Benzema la opp til flere mål for hverandre enn noen annen La Liga-duo forrige sesong (22) (Fabregas og Iniesta hadde 21), er det åpenbart hvorfor Wenger ønsker å samle begge i samme lag. 


 Tar presset bort fra Giroud

Olivier Giroud har funnet seg til rette i Arsenal de seks siste månedene. Selv om Wenger ønsker å spille med én spiss i disse dager, har Gioud allerede vært i aksjon 21 ganger - i totalt fire turneringer - denne sesongen. Og vi leser kun november av kalenderen! Nicklas Bendtner er ingen fullverdig erstatter, og om noe - understreker mangel på spiss-alternativer i Arsenal. Benzema vil gjøre Arsenal langt bedre stilt. 

Arsenal møter Southampton i lørdagens Premier League-kamp. Sjekk oddsen her!