Fem førstereisgutter Hodgson bør ta med til VM!


Fire år er i sannhet en evighet i fotballen. Og det vil vise seg også i sommer, når England tar turen til Brasil med et knippe VM-veteraner på slep.

Fabio Capellos aldrende tropp hadde et vanskelig sluttspill i Sør Afrika tilbake i 2010, men tingene ser langt bedre ut under Roy Hodgson. Den forhenværende Viking-treneren har funnet et par unge og sultne spillere, som kjapt kan komme til å gjøre England stolt.

Det sier en del om hvilken transformasjon Englands tropp har gjennomgått, når vi vet at minst 13 av de 23 som tok turen til Rustenburg ikke kommer med på flyet til Rio. Husker du navn som David James, Joe Cole, Jamie Carragher, Emile Heskey, Ledley King, Matt Upson og Shaun Wright-Phillips? Alle navn fra tidligere tider, og vi kan nå la oss glede av en ny fremadstormende generasjon.

For å feire; her er våre 5 beste førstereisgutter som kan stråle i Brasil...

 

 5. Gary Cahill

I 2010 var han midtstopper i Bolton, vel og merke etter at han hadde blitt frigitt av klubben hvor han trådte sine barne(fotball)sko - Aston VIlla, og hadde til gode å gjøre sin inntreden på den internasjonale fotballscenen. Spol fire år frem i tid, og Chelsea-spilleren er fast inventar på klubb - og landslag. Cahill står bokført med 22 kamper for England, og har sikret seg en Champions League-medalje allerede. Sammen med Phil Jagielka utgjør han et bunnsolid stopperpar i Roy Hodgsons forsvar, og med sine 191 cm på strømpelesten er han i tillegg et angrepsvåpen på dødballer.

 

4. Leighton Baines

Evertons venstreback har vært en åpenbaring i Premier League de seneste sesongene. Likeledes virker han å ha gjort trøye nummer 3 på landslaget til sin egen, etter å ha utkonkurrert Ashley Young. Han starter garantert mot Italia i Manaus, og selv om han ikke er en ungfole med sine 29 år, kan han få hyre på landslaget i en rekke år fremover.

 

3. Andros Townsend

 

Townsend hadde en noe omflakkende start på karrieren. Spurs-spilleren ble lånt ut ved intet mindre enn ni anledninger, men kantspilleren har ikke bare funnet seg til rette på White Hart Lane, men også på den internasjonale scenen. Det var 22-åringens fart i de to avsluttende gruppespill-kampene som sendte England til Brasil; og dersom nevnte opptredener er noe å gå etter, bør han få tillit mot Englands motstandere i Gruppe D.

 

2. Adam Lallana

Den finslepne Southampton-unggutten er en sjelden svale på balløya. Han er god med ballen, modig, og med en modenhet man knapt finner blant spillere på hans alder. Han kan så vel skyte som legge pasninger med begge beina. I hans knippe landskamper har han ikke sett malplassert ut på internasjonalt nivå. Lallanas rolige tilstedeværelse og kreative bidrag, gjør ham til et must i Englands startellever mot Italia.

 

1. Daniel Sturridge

Kort fortalt: Daniel Sturridge er i øyeblikket Englands beste spill. Noe som er bemerkelsesverdig tatt i betraktning av at han tilbragte sine tidlige år som benkevarmer i både Manchester City og Chelsea. Nå blomstrer han under Brendan Rodgers i Liverpool, og 24-åringen har scoret utrolige 34 mål på 40 kamper for Anfield-klubben. Dersom mannen kan fortsette i samme spor i den hvite trøya i sommerens VM, kan han meget vel være nøkkelen til Englands gullhåp.

Sats på VM-sluttspillet her!