Fansens Tippetips: Southampton v Man United


Kampen sett fra et Southampton-perpektiv: fra Chris Rann, George Weah's Cousin.

Det har kanskje ikke vært den beste starten for the Saints. Ingen forventet å sette Manchester City til veggs, noe som kanskje skrudde forventningene til Wigan-kampen for høyt.

Ingen fare, Manchester United på hjemmebane er den perfekte muligheten til å få fart på sesongen. Siden tapet i åpningskampen har Southampton styrket stallen med en etterlengtet forsvarsspiller. Den japanske landslagsspilleren Maya Yoshida har kommet inn dørene på St Mary's. Dersom vi legger til at klubben også har hentet angriperne Gaston Ramirez og Emmanuel Mayuka, virker dette alt i alt som spennende tilvekster.

Saints pleide å ha overtaket på United på eget gress. I sannhet er det en del år siden sist vi slo Fergusons mannskap. Spørsmålet er som alltid hvorvidt Saints' uerfarne forsvarsrekke kan stagge United-angrepet. Det kommer til å bli varmt rundt ørene på nederlenderen Jos Hooiveld når han skal forsøke å tukte Robin van Persie.

I andre enden av banen håper vi å stilne et par kritikere. Om jeg tør å si det - vi burde være i stand til å skape problemer for et stillestående United-forsvar.

I Sir Alex Ferguson møter vi selveste kongen av spillerutvikling. Det skal bli interessant å se hvor mange av våre egne unggutter Adkins slipper til. James Ward-Prowse ser ut som en uslepen Paul Scholes, og la oss håpe han får inn et par stikk mot "mesteren".

Tips: Southampton 1-1 Man United

Uavgjort til 4.45, Manchester United/Uavgjort i Pause/Fulltid til 17.00, Begge lag scorer til 1.67 i odds

Antatt startoppstilling:


Kampen sett fra et United-perspektiv: fra Chudi Onwuazor, The Busby Way.

Manchester Unitedtar turen til St Mary's for første gang siden januar 2011, og håper samtidig på lettere motstand enn sist. For to sesonger siden representerte Southampton tøff motstand i FA Cupens 4. runde. Scoringer av Michael Owen og Javier Hernandez ble tungen på vektskåla i en tøff kamp vi klarte å snu.

Southampton var et League One-lag på den tiden. Etter den tid har de bare blitt bedre, og Sir Alex akter ikke å sende utpå et lag bestående av reservelagsspillere. Poeng ble kastet bort i åpningskampen mot Everton, men deretter fulgt opp med en førsteklasses seier over Fulham. Andreomgangen var imidlertid under enhver kritikk, noe som garantert kan fungere som en kilde til håp for Southampton.

Phil Jones, Chris Smalling og Rio Ferdinand er fremdeles ute med skader, noe som gjør oss sårbare i forsvar. Michael Carrick har derfor blit flyttet ned fra midtbanen, selv om det betyr at vi for tiden spiller uten en skikkelig midtstopper og mangler nettopp Carrick på midten. 

Jonny Evans' retur bør lette noen av problemene, men Southampton kan raskt by på problemer dersom de byr på samme spill som på Etihad. Tabellen viser at the Saints har tapt to kamper. Det er likevel ikke til å komme ifra at de gjorde sine saker meget godt mot City. En ny kamp i samme stil mot United kan gjøre kampen interessant.

Sist lagene møttes i Premier League-sammenheng var i mai 2005. En viss nederlansk spiss ved navn Ruud Van Nistlerooy skrev seg inn i målprotokollen. Jeg akter ikke å sette penger på at hans landsmann Robin van Persie ikke scorer i dag etter målet hans mot Fulham sist. Shinji Kagawa har på sin side vist seg akkurat så farlig i angrep som vi trodde han ville være. Kombinasjonen van Persie og Kagawa bør være for mye for nykommeren i Premier League.

Tips: Southampton 1-3 Man United

Van Persie scorer to eller flere til 4.75 i odds, Man United 3-1 til 12.50, Kagawa scorer kampens siste mål til 7.00

Antatt Startoppstilling: