Fansens Tippetips: Reading v Man UnitedKampen sett fra et Reading-perspektiv: av Dan Wimbush, The Tilehurst End.

Lagnyheter

Etter to strake tap har ingen grunn til å føle seg trygge. Jeg forventer uansett å se den samme bakre femmeren i aksjon lørdag. Gareth McCleary kan kanskje ta Hal Robson-Kanus plass i startelleveren, mens Jimmy Kebe blir tatt med i betraktning dersom han rister av seg skaden i tide. Danny Guthrie er tilbake etter lårskade, og har mulighet til å være blant McDermotts utvalgte. På topp finner vi to av Pogrebnyak, Hunt, Le Fondre og Roberts. Mitt tips vil være at duoen som starter er Roberts og Pogrebnyak.

Formutvikling

Gledesrusen har lagt seg i kjølvannet av seieren mot Everton. Etter to skuffende tap mot Wigan og Aston Villa burde alle ha beina godt plantet på jorda igjen. I begge kampene hadde vi derimot mulighet til å ta minst ett poeng ved inngangen til kampens 10 siste spilleminutter. Ved begge anledningene kom vi altså til kort. Vi går nå inn en vanskelig desember, hvorav lørdagens kamp er den første i rekken av United, City og Arsenal. Å få med seg særlig mange poeng kan bli tøft.

Innbyrdes oppgjør

Historisk sett har vi gjort det greit mot Manchester United. Tre av de seneste seks kampene har endt uavgjort. Brian McDermott virker generelt å gjøre det bra mot antatt bedre lag, så til tross for vår svake formkurve burde vi kanskje ikke utelukke en overraskelse.

Beste Spill

Sean Morrison som målscorer til 19.00. De fleste av dødballene våre har den tidligere Swindon-spilleren som adressat.

Over 3.5 scoringer til 2.35. Vi ser ut til å ha en egen evne til å være innblandet i kamper med mange mål. Jeg tror ikke denne kampen blir et unntak i så måte.

At begge lagene scorer til 1.70. Selv om jeg frykter at vi taper denne kampen, har jeg i det minste tro på at vi scorer. United også, for den del.

Resultattips: Reading 2-4 Man United (32.00)

Antatt Lagoppstilling


Kampen sett fra et Manchester United-perspektiv: av Chudi Onwuazor, The Busby Way.

Lagnyheter

Manchester United har ingen nye skadeproblemer i forkant av turen til Berkshire. Selv om Nemanja Vidic er friskmeldt, spares han til Champions League-oppgjøret mot rumenske Cluj. Nani, Valencia og Kagawa er fremdeles ute med skader. Ettersom United allerede har sikret seg avansement i CL, akter Sir Alex å sende utpå mange ungguter i nevnte oppgjør. Forvent dermed et toppet mannskap på Madejski.

Formutvikling

Manchester United har fremdeles til gode å sette inn høygiret denne sesongen, og det er uvisst hvilken versjon vi får se lørdag. Vi var direkte svake i møtet med Norwich, og la ikke all verden ned i kampen mot QPR. Til tross for at vi tok en tidlig ledelse mot West Ham, ble det aldri den overbevisende forestillingen vi forventet. Èn ting vi derimot kan være fornøyde med, er at når vi havner bakpå har vi som regel evnen til å snu kampen. Slik vi har gjort ved en rekke anledninger allerede denne sesongen.

Innbyrdes oppgjør

Vi skal helt tilbake til 1927 for å finne sist gang Reading slo oss. Med kun én seier å vise til denne sesongen, er det lite trolig at akkurat dét endrer seg lørdag kveld. The Royals maktet ikke å score mot United - så vel hjemme som borte - forrige gang de var i toppdivisjonen. Laget har vel og merke frustrert oss ved flere anledninger, og kan vise til tre uavgjorte kamper i løpet av de seks seneste innbyrdes.

Beste Spill

Robin van Persie som målscorer til 1.57. Nederlenderen hadde ikke scoret i løpet av de tre foregående kampene, da han fant nettmaskene mot West Ham. Mot Reading kan jeg se for meg at han fortsetter i samme spor.

Reading leder ved pause til 7.00. Manchester United kan ikke skilte med det beste forsvaret, og har kun holdt rent bakover to ganger i Nemanja Vidic' fravær. Det kan kjapt være nødvendig med en kalddusj for at United skal våkne. At Reading leder ved pause er således verdt et lite spill.

United vinner til 1.40. Vi har ikke vært vårt sedvanlige jeg den seneste tiden. Jeg forventer likevel at vi kjemper til oss nye tre poeng.

Resultattips: Reading 1-2 Man United (8.00)

Antatt Lagoppstilling