Fansens Tippetips: Man City v SunderlandKampen sett fra et Manchester City-perspektiv: av Ric Turner, Blue Moon MCFC.

Lagnyheter

Micah Richards og Maiconer begge ute med skader, mens Javi Garcia er svært tvilsom etter å ha pådratt seg en smell i låret i midtuka. Yaya Toure virket å slite på tampen av samme kamp, men går passerer trolig den medisinske testen før kampen. Nok en gang forventer jeg at vi blir vitne til samme antall rokeringer som i forkant av onsdagens Champions League-oppgjør mot Borussia Dortmund. Det betyr at Joleon Lescott, Aleksandar Kolarov, Gareth Barry og Carlos Tevez alle er med i kampen om plassene i startelleveren.

Formutvikling

Vi har slitt med å finne formen denne sesongen, og ser ut som et lag uten muligheter til å holde tett bakover i hver eneste kamp. Det var påtagelig fremgang å spore i oppgjøret på Craven Cottage lørdag, noe som dessverre ble fulgt opp av en uhyre svak forestilling mot Dortmund. Vi var ekstremt heldige som kom unna med ett poeng. Det bunnsolide forsvarsspillet og tilsvarende effektive angrepsspillet fra fjorårssesongen er ikke mer enn et fjernt minne. Forhåpentlig vis er det kun snakk om en forbigående formsvikt heller enn et tegn på mer dyptgående problemer.

Innbyrdes oppgjør

I Premier League-sammenheng har vi vunnet syv av totalt åtte hjemmekamper mot Sunderland. The Black Cats spilte seg vel og merke til 3-3 på the Etihad forrige sesong, og skal jeg være ærlig var de uheldige som ikke stakk av med alle poengene. De føler sikkert selv at de har mulighet til å klare et godt resultat mot et City-lag med sviktende selvtillit, og spillere som bare har hatt 48 timer å forberede seg på etter forrige kamp.

Beste Spill

Uavgjort til 5.65. Citys dårlige form, kombinert med Sunderlands evne til å spille uavgjort (fire av fem kamper hittil) betyr at uavgjort til 5.65 er fristende.

Begge lag scorer til 2.05. Våre defensive svakheter gjør at å holde nullen er urealistisk.

Carlos Tevez som målscorer til 2.05. Spissen er sikkert motivert etter at han måtte stå over mot Dortmund.

Resultattips

Man City 1-1 Sunderland (10.00)

Antatt Lagoppstilling


Kampen sett fra et Sunderland-perspektiv: av James Hunt, A Love Supreme.

Lagnyheter

Kaptein Lee Cattermole er ute med suspensjon (ikke direkte overraskende for mange av oss...), men Martin O'Neill kan glede seg over at en rekke spillere kan rekke kampen. Carlos Cuellar kan være aktuell etter å ha vært ute de siste par ukene, mens forsvarskollegene Wes Brown og Phil Bardsley er tilbake i trening. Adam Johnson er endelig i ferd med å nå full kampform - i forkant av oppgjøret mot sin gamle arbeidsgiver.

Formutvikling

Vi har vært solide - om enn ikke strålende. Vi har plukket poeng mot Arsenal og Liverpool, og spilt to uavgjort på fremmed gress. Den åpenbare avhengigheten av Steven Fletcher er ikke nevneverdig til bekymring, - det er tross alt derfor vi har betalt så vidt mye for ham - men skal vi få med oss noe fra dette oppgjøret, må Johnson og Stephane Sessegnon heve seg betraktelig.

Innbyrdes oppgjør

Vi var det eneste laget som tok fire poeng mot City forrige sesong, hvorav en mye omtalt scoring av Ji Dong-Won ga oss seieren på hjemmebane. Senere fulgte et forrykende oppgjør på the Etihad, som til slutt endte 3-3. Det foregående bortemøtet mot den regjerende seriemester fant sted i april 2011, og endte slett ikke så forlystelig. Martin O'Neill er garantert svært opptatt av å unngå en slik fadese.

Beste Spill

Steven Fletcher som målscorer til 4.90. Den skotse målreven har vært i giftig form etter overgangen fra Wolves. Forhåpentlig vis evner han å gjøre ytterligere innskudd på scoringskontoen mot et unormalt svakt City-forsvar.

Under 2.5 scoringer til 2.25. Vi scorer ikke altfor mange mål, mens City ikke har spilt opp mot sitt beste. Trenger jeg si mer?

City/uavgjort HT/FT til 20.00. Forvent at City går voldsomt ut. Jeg tror uansett at vi skal kunne score minst ett mål etter pause.

Resultattips

Man City 1-1 Sunderland (10.00)

Antatt Lagoppstilling