Fansens Tippetips: Fulham v Sunderland


Kampen sett fra et Fulham-perspektiv: av Dan Crawford, Hammy End.

Lagnyheter

Martin Jol har sikkert problemer med å komponere midtbanen, ettersom Chris Baird soner utestengelse fem gule kort. Kieran Richardson er syk, mens Mahmadou Diarra sjekkes tett opp mot kampstart. Dersom malieren må hvile for andre uken på rad, kan Jol finne på å gi den greske veteranen Giorgos Karagounis sin første kamp fra start sammen med Steve Sidwell. Formasjonen burde være kjent for de fleste - 4-2-3-1.

Formutvikling

Fulham har tapt kun én av sine åtte nyligste, hvis tap kom mot de regjerende seriemesterne Manchester City i september. Siden Edin Dzeko avgjorde nevnte oppgjør, har Craven Cottage-klubben spilte fem strake uten nederlag. 3-3 mot Arsenal forrige helg var sterkt, og Fulham virker ikke å spare på noe fremover på banen. Jol har imidlertid snakket om at laget slipper inn for mange baklengs, hvorav urovekkende mange på dødballer. 

Innbyrdes oppgjør

Vår første Premier League-seier kom mot nettopp Sunderland (2-0) i august 2001. Det foreløpig siste tapet kom i april 2003, da 1-3 tapet virket å ha forvist the Whites til nedrykk. Roy Hodgson evnet derimot å holde klubben i divisjonen. Den franske angriperen Louis Saha - som var en enormt viktig brikke i Jean Tiganas opprykkssesong i 2000/2001, er tilbake på gamle trakter. Nå iført Sunderland-trøye. I angriperens 11 kamper mot sin gamle arbeidsgiver, har Saha aldri opplevd å tape.
 
Beste Spill
 
Over 1.5 scoringer til 1.22. Sunderland sliter kanskje med å score mål, men Fulhams eget forsvarsspill har vært under enhver kritikk denne sesongen. Dette spillet virker å være en trygg anbefaling. 

Uavgjort/Fulham HT/FT til 2.45. Fulham har gjort sine saker betraktelig bedre etter pause denne sesongen, og har gjerne snudd kamper i løpet av de siste 45 minuttene.

Dimitar Berbatov som første målscorer til 5.25. Fulhams bulgarer virker å være i sitt livs form om dagen, og man er dum hvis man ikke setter et spill på ham denne helgen. Mye av hjemmelagets spill går nettopp gjennom Berbatov.

Resultattips: Fulham 2-1 Sunderland (8.25)

Antatt LagoppstillingKampen sett fra et Sunderland-perpektiv: av Martyn McFadden, A Love Supreme.

Lagnyheter

Vi priser oss lykkelige for at kaptein Lee Cattermole er tilbake etter skadeproblemer. Han har vært vår beste spiller denne sesongen, og begynner nå å vise hvor viktig han er for laget. Steven Fletcher pådro seg en smell forrige uke, og sjekkes tett opp mot kampstart. Angriperen var i likhet med klubbkollega, Phil Bardsley, ikke i aksjon for Skottland. Craig Gardner er suspendert, og Carlos Cuellar tar derfor plassen på høyreback.

Formutvikling

Det var i sannhet snakk om ran, da Everton stakk av med alle poengene sist. Vi spilte bedre enn vi har gjort hittil denne sesongen, men to billige baklengsmål sørget for overskrifter som "Everton snudde kampen", heller enn "Everton sikret heldig seier". Sunderland dominerte kampen fra start til slutt, men jeg er ikke bitter. Tross alt; foruten nevnte kamp har vi vært fryktelig svake denne sesongen. Jeg vedgår dét.

Innbyrdes oppgjør

Vi har aldri gjort det spesielt godt mot London-lag. Fulham kan skilte med et godt lag denne sesongen, og synes å score mål bare for moro skyld. I skarp kontrast til våre egne prestasjoner foran motstanderens mål. The Cottagers synes imidlertid å slite med et rufsete forsvar, og med litt flaks (jeg mener egentlig mirakel) kan vi utnytte nettopp det. Vi er nokså stødige bakover på banen, noe som i teorien kan gjøre at lagene nøytraliserer hverandre.

Beste Spill

Uavgjort til 3.75. Dette er nokså optimistisk, men jeg mener uavgjort er et godt spill.

Adam Johnson som første målscorer til 15.00. Etter at han endelig noterte seg for sitt første mål, tror jeg Adam Johnson er ute etter flere scoringer. Denne oddsen kan raskt vise seg som et kupp.

Lee Cattermole som målscorer til 16.00. Vår kjære kaptein har - på usedvanlig vis - vært å finne fremover på banen den seneste tiden. Kanskje han sikrer seg en scoring også? Med slik odds er det i alle fall verdt et forsøk.

Resultattips: Fulham 1-1 Sunderland (7.25)

Antatt Lagoppstilling