Fansens Tippetips: Everton v Newcastle


Kampen sett fra et Everton-perspektiv

Lagnyheter

David Moyesmå klare seg uten midtbanespilleren Darron Gibson. Iren er ute spill i en måned etter å ha strukket en lårmuskel. Fraværet kan bety at Marouane Fellani starter på midten, belgierens scoringsform til tross. Kevin Mirallas tar trolig plassen i angrep sammen med Kikica Jelavic, hvorav sistnevnte noterte seg for scoring mot Makedonia forleden. I de bakre rekker ligger det an til at Sylvain Disitin fortsetter i tospann med Phil Jagielka.

Formutvikling

0-2 tapet mot West Bromwich var en kalddusj etter klubbens kjempefine åpning på sesongen. Overbevisende seiere over Manchester United og Aston Villa førte Everton - som vanligvis er sent ut av startblokkene - høyt opp på tabellen. David Moyes er lysten på å vise at resultatet på the Hawthorns bare var en dårlig dag på jobben. Hva er vel bedre enn å bevise det mot Newcastle allerede mandag kveld?

Innbyrdes oppgjør

Den nylige statistikken mellom disse lagene tilsier et meget jevnt oppgjør. 2-2-2 er fasiten på de siste seks kampene. Merseyside-klubben vant 3-1 på Goodison i fjorårssesongen, da Steven Pienaar åpnet scoringsballet tidlig i oppgjøret. Newcastle-forsvaret er svekket grunnet skadeproblemer, og sør-afrikaneren føler seg trolig trygg på en reprise i kveld.

Beste Spill

At Steven Pienaar scorer til 4.20 i odds. Midtbanespilleren gjør sine saker godt på venstrekanten sammen med Leighton Baines, og ikke sjelden skjærer han inn i farlige posisjoner på midten. Han kommer til å være et uromoment for Newcaslte-forsvaret i kveld.

At Everton holder rent bakover til 2.35. Spissene Demba Ba og Papiss Cisse har til gode å prikke inn storformen, og Toffees-forsvarerne er lystne på å stenge butikken.

Everton/Everton HT/FT. Forvent at vertene trøkker til fra start foran et entusiastisk hjemmepublikum

Resultattips

Everton 2-0 Newcastle (8.25)

Antatt Lagoppstilling:Kampen sett fra et Newcastle United-perspektiv: Mark Jensen, The Mag.

Lagnyheter

Dessverre er Cheick Tiote fremdeles utilgjengelig, mens Tim Krul og Fabricio Coloccini pådro seg skader under landslagsoppdrag tidligere i måneden. Trioen var selve ryggraden i fjorårets suksesslag. 

Formutvikling

Tilsynelatende er fire poeng på tre kamper en stødig start, men dette laget har ikke satt seg ennå. Steven Taylor har tilført laget ekstra styrke i forsvar, men spissene derimot har ikke funnet formen ennå - med unntak av Hatem Ben Arfa. Sistnevnte har vært ypperlig hittil. Det finnes ikke et bedre tidspunkt for Cisse, Ba og Cabaye å få det til å løsne på enn mandag.

Innbyrdes oppgjør

Én seier på Goodison siden 2001/2002-sesongen sier egentlig alt. Fjorårets avslutningskamp var i sannhet en underlig affære. Til tross for at vi fremdeles hadde mulighet til å sikre Champions League-spill, formelig overrakte Newcastle poengene til Everton. Den ene seieren i løpet av de ti siste årene kom takket være et fabelaktig skudd fra Ben Arfa. Formen hans er så god om dagen, at han kan meget vel gjenta bedriften mandag.

Beste Spill

Papiss Cisse som første målscorer til 6.50. Forhåpentligvis var Cisses utrolige skudd fra 20 meters hold mot Elfenbenskysten et tegn på hva som venter.

Hatem Ben Arfa som målscorer til 5.00. Franskmannen har allerede to scoringer på tre kamper, så han kan være verdt et lite spill.

Everton/Uavgjort HT/FT til 17.00. Newcastle har startet samtlige kamper tregt, for deretter å kommer sterkere utover i andreomgangen. Sats derfor på at Everton leder ved pause, og at Newcaslte svarer til 17.00.

Resultattips

Everton 1-1 Newcastle (7.00)

Antatt Lagoppstilling: