Fansens tippetips: Aston Villa v West Brom


Kampen sett fra et Aston Villa-perspektiv: av David Grimble, Up The Villa.

Lagnyheter

Å forsøke seg på å spå Paul Lamberts laguttak er en nokså tøff oppgave. Vi har blant annet vært vitne til at han har byttet ut Given med Guzan, og Lambert er ikke mannen som skyr tøffe avgjørelser. Vi kan endelig sies å ha reell kamp om plassene etter at den tidligere Norwich-treneren handlet smart i sommer. Stephen Ireland er den eneste som ligger an til å gå glipp av kampen med skade, men jeg regner med en del rokeringer etter den flotte seieren over Manchester City i Ligacupen.

Formutvikling

Det er aldri plankekjøring å være Villa-supporter, ettersom vi har som vane å være kronisk ustabile. En dårlig start på sesongen ble fulgt opp med to oppløftende resultater mot Newcastle og Swansea. Fansen tok dermed turen til Southampton med berettiget håp om et godt resultat. Selvsagt fikk vi juling med 1-4 på St Mary's, før vi gikk hen og vant 4-2 over de regjerende seriemesterne på the Etihad. Jeg håper ikke vi får en reprise på fjoråret hvor vi slo Chelsea 3-1 med påfølgende tap mot Swansea på hjemmebane. Alt vi spør om er to seiere på rappen!

Innbyrdes oppgjør

West Bromwich endte over oss på tabellen for første gang på en evighet i fjor. Baggies-fansen har ikke latt oss slippe høre om det. Fjorårets hjemmekamp var en kontroversiell affære. Ting startet på best mulig vis da Darren Bent ga oss føringen med 1-0. Chris Herd ble så sent av banen (nå, nesten ett år senere har jeg fortsatt til gode å skjønne hvorfor), og West Bromwich vant 2-1. Bortekampen var et langt mer sparsommelig oppgjør, og endte da vitterlig 0-0. Shay Given reddet mesterlig i kampens siste spilleminutt, og holdt dermed klubben i divisjonen. Villas trofaste er desperate etter å hanke inn tre poeng denne helgen.

Beste Spill

Karim El Ahamadi som målscorer til 9.75. Han ser allerede ut som en av de beste kjøpene denne sesongen. Midtbanespilleren oser kvalitet, og har allerede tegnet seg for én scoring på Villa Park. Han er mer enn kapabel til å score nok en gang.

Christian Benteke som kampens første målscorer til 8.00. Den unge belgiske landslagsspilleren har allerede rukket å bli en aldri så liten kulthelt. Han scoret i debuten på Villa Park mot Swansea, og han har virket giftig i alle etterfølgende kamper. Han representerer luftstyrke.

Aston Villa scorer på straffespark til 7.00. Vi ble vitne til to straffespark i det tilsvarende oppgjøret forrige sesong, og ingen av spillerne akter å kjæle med hverandre. 7.00 virker som et meget godt spillobjekt i hva som bør bli et fartsfylt og tøft oppgjør.

Resultattips

Aston Villa 2 – 1 West Brom (10.00)

Antatt Lagoppstilling


Kampen sett fra et West Bromwich-perspektiv: av Craig Punfield, Baggies Blog.

Lagnyheter

West Bromwich-manager Steve Clarke skal få hodebry med tanke på å velge backene. Steven Reid er ute med skade, mens Liam Ridgewell er i tidsnød dersom han skal rekke kampen mot sin gamle arbeidsgiver. Av positive nyheter kan nevnes at midtbanespiller James Morrison er tilbake etter å ha stått over mot Liverpool.

Formutvikling

I kjølvannet av klubbens beste Premier League-innledning kan vi med trygghet fastslå at Albion er i god form. Å finne tilbake til seiersoppskriften blir viktig søndag etter et nedslående resultat i midtuka. Spissene Shane Long og Romelu Lukaku har begge gjort sine saker godt i sesongstarten, og kan vise til fem scoringer totalt.

Innbyrdes oppgjør

Historisk sett er det Aston Villa som nyter suksess i disse møtene. I de seneste oppgjørene har imidlertid the Baggies hatt størst grunn til feire. Vi vant på Villa Park forrige sesong, og spilte uavgjort hjemme på The Hawthorns.

Beste Spill:

Sats på at begge lagene scorer til 1.62 i odds. Forvent at angriperne er bedre enn de respektive forsvarene her.

Sats på Romelu Lukaku som første målscorer til 8.00 i odds. Den storvokste spissen har sett giftig ut, og kan raskt skape problemer for Villas lurvete forsvar.

Sats på Rødt Kort til 4.25. Med så vidt mange raske spillere i angrep for begge lag, kan det ligge an til en vanskelig ettermiddag for et par forsvarsspillere (Rod Vlaar og Jonas Olsson slår med umiddelbart).

Resultattips

Aston Villa 2-1 West Brom (10.00)

Antatt Lagoppstilling