Fansens tippetips: Aston Villa v ArsenalKampen sett fra et Aston Villa-perspektiv: av David Grimble, Up The Villa.

Lagnyheter

Vi har pådratt oss flere plagsomme skader de siste ukene. Det er knyttet store spørsmålstegn ved Joe Bennett, Darren Bent og Charles N'Zogbia i forkant av møtet med Arsenal. Normalt er det plent umulig å forutse hvilken startellever Lambert vil velge. I de to seneste kampene har han imidlertid valgt å stille med samme mannskap. Jeg forventer således at vi får se de samme fjesene igjen lørdag.

Formutvikling

Etter seieren mot Sunderland har Villa-fansen vært vitne til tre brutale nederlag mot begge Manchester-klubbene og Arsenal. Til tross for 2-0 ledelse mot Manchester United endte vi tomhendte. Ikke overraskende for supporterne; dette har vi sett mange ganger tidligere i løpet av de siste årene. I kampen mot Manchester City fikk vi juling etter alle kunstens regler - 5-0. Dommeren kan ikke sies å ha gjort oss noen tjenester, ettersom et par tvilsomme straffeavgjørelser i realiteten drepte kampen.

Innbyrdes oppgjør

Arsenal er et av lagene vi tradisjonelt gjør det greit mot, selv om det av en eller annen grunn går bedre på bortebane. Favorittfact: Visste du at den sjeggete Villa-legenden Olof Mellberg var den første som noterte seg for scoring på the Emirates? Uansett; I fjor tapte vi 0-3 i Nord-London, og 1-2 i det motsatte oppgjøret. Marc Albrighton scoret Premier League-mål nummer 20.000 i sistnevnte kamp.

Beste Spill
 
Sats på Aston Villa-seier til 4.90. Etter mitt forrige tips gikk inn til 20.00 i odds, skal jeg starte forsiktig. Jeg mener dette er veldig god odd for hjemmeseier. Vi synes å heve oss i kamper starter sent på lørdager. Arsenal viste i kampen mot Norwich at de ofte sliter på fremmed gress. Tre poeng vil bety enormt mye for oss.

Sats på Andreas Weimann som kampens første målscorer til 14.00. Østerrikeren tegnet seg for to scoringer mot United. Av alle ungguttene i klubben virker han å kunne drive det til noe stort. Han finner ofte rom, og sikrer seg gode scoringsposisjoner. Jeg mener 14.00 er flott odds på en god avslutter.

Sats på Mikel Arteta som målscorer til 6.25. Han fant nettmaskene med et supert frispark i oppgjøret mot oss i fjor. Det er i sannhet meget godt betalt for en spiller av hans kaliber. Midtbanen vår kan meget vel bli overkjørt, og Arteta vil kunne få godt med rom å boltre seg i.

Resultattips: Aston Villa 2 – 1 Arsenal (17.00)

Antatt Lagoppstilling


Kampen sett fra et Arsenal-perspektiv
: av James McNicholas, Gunnerblog.

Lagnyheter

Kieran Gibbs er frisk og rask igjen, noe som gir Thomas Vermaelen mulighet til å flytte tilbake i midtforsvaret. Theo Walcott er fremdeles ute med skader, så Arsene er nødt til å velge mellom Alex Oxlade-Chamberlain og Gervinho. Treneren er nok fristet til å la Jack Wilshire hvile: Midtbanegeneralen spilte 90 minutter i midtuka, og Arsenal har en vanskelig kamp mot Everton onsdag.

Formutvikling

Arsenal krysser fingrene for at seieren over erkerivalen Spurs har vært et vendepunkt. Tapene mot Norwich, Manchester United og Schalke gjorde vondt. Et par seiere på rappen, og avansement i Champions League, har imidlertid fått humøret tilbake i troppen.

Innbyrdes oppgjør

Villas nylige form har vært svak, men Christian Benteke er en herremann som kan volde oss problemer. I tilsvarende oppgjør i fjorårssesongen ble en sen Yossi Benayoun-scoring tungen på vektskåla. Jeg tror det kan bli like jevnspilt denne gangen også.

Beste Spill

Sats på Over 2.5 scoringer til 1.60. Arsenals to seneste Premier League-kamper har endt med totalt 13 scoringer. Med klubbens giftige angrep og frynsete forsvarsspill, kan jeg ikke se for meg måltørke med det første.

Sats på at Darren Bent scorer kampens siste mål til 9.50. Darren Bent har scoret seks mål på sine åtte seriekamper mot Arsenal. I tillegg fant han nettmaskene i fjorårets FA Cup-oppgjør. Han er lite trolig i startelleveren, men hvorfor ikke satse noen gangbar Peso på at han scorer kampens siste mål?

Sats på Mertesacker som målscorer til 22.00. Per Mertesacker skrev seg inn i målprotokollen for første gang med scoringen mot Spurs. I tror han kan score igjen mot Villa.

Resultattips: Aston Villa 1 - 3 Arsenal (14.00)

Antatt Lagoppstilling