Falcao og fem andre spisser med mulig kurs for Chelsea!


Jose Mourinho har gitt kraftige hint om at han akter å sikre seg Monaco-spissen Radamel Falcao iløpet av sommren. Demba Ba, Fernando Torres og Samuel Eto'o har alle bevist for Mourinho at de ikke er hva Chelsea trenger.

"Problemet med Chelsea er at vi mangler en spiss", uttalte Chelsea-treneren til fransk TV. "Jeg har ikke Falcao, men Falcao har jo heller ingen klubb. Hvem ønsker vel å spille foran 3000 tilskuere?", spurte Mourinho retorisk.

Hva "The Special/Happy One" synes å glemme, er at Falcao allerede har forpliktet seg til en lukrativ kontrakt med klubben fra Europas miniputtstat. Unibets Michael Da Silva har sett nærmere på Chelsea-managerens alternativer... 


Mario Balotelli

Mourinho og Balotelli var trener og spiller, henholdsvis, i Inter Milan. Selv om forholdet dem imellom ikke alltid var like hjertelig, synes det å herske en gjensidig respekt mellom duoen. Mourinho er på det rene med at han trenger en målgarantist, noe Balotelli har bevist i AC Milan denne sesongen med sine 14 fulltreffere på 27 kamper. I en alder av 23 år, ligger Balotellis beste år foran ham, men spørsmålet er om Mourinho er villig til å satse på en så vidt uforutsigbar karakter? 


Mario Gomez

Gomez ble kanskje regnet som overflødig i Bayern München, men han er fremdeles en meget god spiss. Skadeproblemer har ødelagt mannens første sesong i Fiorentina, men i en alder av 28 år har den tyske stjernen fortsatt mye ugjort. Kvalitetene vil han sikkert bevise for Die Nationalmannschaft i sommerens VM. Gomez vil være et langt billigere alternativ enn de andre spillerne på denne listen. Sett i lys av Mourinhos gjentatte stikk i retning av Manchester Citys pengebruk - og herunder hvor viktig økonomisk Fair Play er - kan Gomez være rett mann. 


Zlatan Ibrahimovic

Zlatan hevdet denne uken at han ville "knust Premier League-forsvar på samme måte som i andre land", dersom han hadde spilt i England. Svensken har hatt et lunkent forhold til å spille i England helt siden han ble spurt av Arsene Wenger om å komme på prøvespill i Arsenal. "Zlatan driver ikke med prøvespill", svarte han, Dersom han kan komme seg over episoden, ville han vært en perfekt løsning på kort sikt i Chelsea. For all del ikke trolig, men hvis noen kan klare det er det Mourinho.


Stefan Kiessling

Kiessling har et par meget gode sesonger for Bayer Leverkusen å se tilbake på. Angriperens prestasjoner har ikke minst ført klubben inn i årets Champions League. I en alder av 30 år har den tidligere landslagsspissen blomstret sent. Selv om Mourinho kan få Kiessling for så lite som £10 millioner, kan alderen være en hake. Mourinho akter ikke å hente en spiss som kun holder frem til jul. 


Diego Costa

Dersom Mourinho ikke makter å sikre seg Radamel Falcao, kan det meget vel hende at han henvender seg til Atletico Madrid og sensasjonen Diego Costa. Den 25 år gamle spanjolen/brassen har tegnet seg for fantastiske 26 scoringer på 29 kamper denne sesongen, og kan avslutte sesongen som både La Liga - og Champions League-vinner. Stor og sterk er han Mourinhos perfekte spiss. Slett ingen dårlig Plan B. 

Går Chelsea seirende ut av onsdagens Champions League-møte med Didier Drogba og Galatasaray? Sjekk oddsen her!