Engelsk fotball: 10 fryktelige taklinger...


Taklinger er en del av fotballen, selv om vi kunne klart oss foruten de aller styggeste. Cupfinaler fra 70-tallet, Kung-Fu og beinbrudd... Værsågod! 

10. Roy Keane vs Neil Pointon, Oldham vs Manchester United 

Ingen 10-styggeste-taklinger-liste uten Roy Keane. Iren var en sentral del av Manchester Uniteds storhetstid, der han bidro med lederegenskaper, arbeidsvilje - og ikke minst evnen til å sette motstandere ut av spill. Om den røffe behandlingen av Oldhams Neil Pointon skyldes backens City-fortid, vites ikke. Denne taklingen ble belønnet med gult kort. Aner vi et rødskjær?

9. Joey Barton vs Dickinson Etuhu, Newcastle United vs Sunderland

Ja, og hva hadde vel et slikt uhøytidelig forsøk på å rangere de styggeste taklingene vært uten kranglefanten, filosofen og "franskmannen" Joey Barton? Midtbanespilleren er viden kjent for sitt temperament, og har vært innblandet i et utall kontroverser siden debuten for Manchester City tilbake i 2002. Her ser vi den selvsamme Barton i fri dressur mot Sunderlands Dickinson Etuhu i et Tyne/Wear-derby. Et oppgjør som fra før byr på et greit spenningsnivå. 

8. Johnny Evans vs Didier Drogba, Manchester United vs Chelsea

Manchester Uniteds Evans er ikke kjent som en spesielt tøftspillende forsvarer. Her gir imidlertid den nåværende 26-åringen Didier Drogba en skikkelig behandling med skruknottene på brystkassa. Drogbas reaksjon fører til frispark for Manchester United...

7. Michael Brown vs Ryan Giggs, Manchester United vs Fulham

Michael Brown har nådd års alder med sine 37 somre, og tjener nå til livets opphold i Leeds United. Da denne taklingen ble satt inn, oppholdt den kontroversielle midtbanespilleren seg derimot i Fulham. Trolig er det frustrasjonen over å ligge under 1-4 som får Brown til å stemple erkeveteranen Ryan Giggs. Brown så gult her, men burde strengt tatt fått en tidlig dusj. 

6. Eric Cantona vs Matthew Simmons, Crystal Palace vs Manchester United

En av de mest omtalte hendelsene på en engelsk fotballbane? Vi skal tilbake til 1995, Selhurst Park og Manchester Uniteds borteoppgjør mot Crystal Palace. Eric Cantona pådro seg et av sine totalt seks røde kort iløpet av 143 Premier League-kamper (ett pr 24 kamper), da han sparket Palace-forsvarer Richard Shaw. På vei inn i garderoben ble franskmannen så vidt provosert av Eagles-supporter Matthew Simmons at han ga ham Kung Fu-behandling. Simmons ble i 2011 dømt for å ha slått en forelder under sønnens fotballkamp. At Cantona flere år senere har vedgått at han elsket følelsen karatesparket ga, og at han er glad for å ha gitt fansen et slikt øyeblikk å se tilbake på, kan vi kanskje være tilbøyelig til å si oss enige i?

5. Alan Hutton vs Shane Long, Aston Villa vs West Bromwich

Høyrebacken Hutton har vært en hissigpropp gjennom hele karrieren, og skotten har ikke sjelden endt opp med å få marsjordre. I denne situasjonen ender det utrolig nok med innkast til Aston Villa, og til alt overmål er det Hutton som effektuerer kastet. Trolig skulle han heller vært på vei inn i garderoben...

4. Eddie McCreedie vs Billy Bremner, Chelsea vs Leeds United

Vi skal tilbake til omkampen i FA Cup-finalen i 1970, da Chelsea og Leeds United gjorde opp seg imellom på Old Trafford. Finale-oppgjøret har skrevet seg inn i historiebøkene som et av de skitneste gjennom tidene, uten at man får inntrykk av dét utelukkende ved å kikke på statistikken over kort. Dommer Eric Jennings var i det konservative hjørnet, og delte ikke ut mer enn ett eneste gult iløpet av kampen. Dommer David Elleray så bildene fra kampen i 1997, og konkluderte med at han selv ville delt ut seks røde og 20 gule kort...

3. Stephen Hunt vs Gelson Fernandes, Manchester City vs Reading

Stephen Hunt er kanskje best kjent for kollisjonen med Chelsea-keeper Petr Cech. Mens akkurat den situasjonen kan kalles et uhell, var denne hendelsen alt annet. Hunt treffer det som treffes kan - foruten ballen - og Fernandes kan prise seg lykkelig for at han har bein å stå på etter taklingen. Nok en gang blir innsatsen kun belønnet med gult kort, selv om rødt trolig hadde vært på sin plass. 

2. Martin Taylor vs Eduardo, Arsenal vs Birmingham City

Birminghams Martin Taylor taklet Eduardo så hardt, at brassen/kroaten pådro seg brudd i leggen og ankelen ut av ledd. Eduardo fikk behandling i flere minutter på sidelinjen, og deretter fraktet til nærmeste sykehus for operasjon. Taylor fikk marsjordre i den kampen, og har tilbragt inneværende sesong på utlån til League One-klubben Brentford. Eduardo har på sin side spilt for ukrainske Shakhtar Donetsk siden 2010, og tjener angivelig £50.000 pr uke. Så finnes det tilsynelatende rettferdighet i verden...

1. Roy Keane vs Alf-Inge Håland, Manchester United vs Manchester City

Så har vi kommet til vinneren av vår kåring - Roy Keanes andre plassering på topp 10-lista og som i tillegg inkluderer vår egen "Alfie". Taklingen av nordmannen var overlagt, og ga iren senere £150.000 i bot - i tillegg til rødt kort og fem kampers karantene. Vi avslutter med Keanes egne ord: "I'd waited long enough. I fucking hit him hard. The ball was there (I think). Take that you cunt. And don't ever stand over me sneering about fake injuries".