Dype lommer til tross - City sliter på øverste nivå!


Tidligere Arsenal-spiller, Adrian Clarke, tror ikke City er nærmere europeisk triumf enn sin gamle arbeidsgiver...

Alt er Martin Demichelis' feil. Når han ikke er i aksjon, er det stakkars Joleon Lescott som får skylda. Stemmer, det. Dersom Manchester City bare hadde hatt en midtstopper i verdensklasse, ville de gjort rent bord. 

Alle sier det, så da må det være sant. Eller?

Med eller uten en syndebukk i midtforsvaret, er ikke dette City-laget nærmere Europas fotballelite enn de var tilbake i 2012. Basert på hva vi var vitne til over to kamper mot et aldrende, falleferdig Barcelona, er det mulig de har havnet ytterligere i bakleksa.

For all del; de gjorde det OK i årets Champions League. De skjemte seg ikke ut. Men den hjemlige, britiske pressen kan ikke nekte for at katalanerne ikke trengte å legge inn toppgiret for å vinne 4-1 sammenlagt. Hadde ikke dommeren vært fullt så inkompetent, skulle resultatet faktisk vært 6-2. De lyseblå fikk seg likeledes en oppvisning mot Bayern München i oktober.

Sett i lys av Sheikh Mansours generøse pengebruk, hvor han har dyttet £1 milliard inn i klubben siden 2008, og brukt £582 millioner netto på spillerstallen, med verdens høyest gasjerte spillere - £100.764 pr uke i gjennomsnitt, må vi stille følgende spørsmål: Burde ikke Citys prosjekt ha kommet lengre nå?

Jeg skulle rolig mene dét.

Det er umulig ikke å beundre fremgangen City gjør utenfor gressmatta. Rundt Etihad Stadium har de bygd en infrastruktur som står seg langt inn i neste århundre. Som internasjonal merkevare gjør de det stadig bedre, med økende inntekter for hvert år.

Likevel får man følelsen av at kjernen av klubben, laget selv, har stagnert. Følgelig at pengebruken tenderer sløseri.

For å være brutalt ærlig: Var Manuel Pellegrini det beste tilgjengelige alternativet til den ledige trenerjobben? Jeg tror ikke det.

Den joviale chileneren gjør sine saker godt, og har fått fart på en spillergruppe som var desillusjonert under Roberto Mancini. Hittil har han imidlertid ikke imponert taktisk.

I toppmøtene mot Chelsea (to ganger), Bayern München og Barcelona - og når de har havnet bakpå mot Aston Villa, Sunderland og hjemme mot Wigan - har Pellegrini slitt med å gi de rette svarene. Det har ikke eksistert en åpenbar Plan B.

Ja, de har vunnet mange såkalte storkamper - og City har gjerne vært spektakulære i de selvsamme kampene. Men, har disse Premier League-gevinstene vært resultat av Sergio Agüero, David Silva og Yaya Toures utvilsomme, naturlige kvaliteter heller enn en treners lyse hode? Jeg er fristet til å hevde det.

De seneste nyervervelsene har hatt et preg av "halvgod" over seg. Fortell meg hvem av dem som ville vært i nærheten av spill for Bayern, Barcelona eller Real Madrids førstelag...

Alvaro Negredo må være den som ligger nærmest. Han har vært i forrykende form denne sesongen, og i teorien aktuell for nevnte trio.

Likevel, mens Fernandinho og Jesus Navas er gode spillere - sågar brukbare på Champions League-nivå - er de ikke av stjernekvalitet. Stevan Jovetic er på sin side et talent det er vanskelig å forstå seg på. Også har vi Demichelis. Stakkars Demichelis, med sin hestehale. En spiller som snart forsvinner fra fotballens fornemste scene. Jack Rodwell, Scott Sinclair, Matija Nastasic, Maicon og Javi Garcia var alle underlige spillerkjøp. Hvorav ingen av dem i stand til å levere på det desiderte toppnivå.

Jeg liker å se City spille. I Joe Hart, Vincent Kompany, Toure, Silva og Agüero har de spillere som kan underholde, og som kan vinne dem hjemlige titler. Med eller uten Pellegrini.

Uansett; før klubbens høye herrer skjønner at de fortsatt er milevis bak Europas toppklubber, vil ikke City ta videre steg kontinentalt.

Faktisk er det slik, at dersom de ikke bruker latterlige summer på slike spillere - og en trener - som ellers ville følt seg hjemme i Barcelona, Bayern eller Real Madrid - vil de henge etter i fortsettelsen også.

Hva angår å kontrollere kamper på toppnivå, samt å inneha ammunisjonen til å gjøre av med de beste, har Manchester City et stort stykke arbeid foran seg. 

Basert på denne ukens bevis, virker de ikke å være nærmere verdensherredømme enn Arsenal. 

Og det er, når du tenker over saken, ikke godt nok.

Bayern München er favoritter til å ta Champions League-tittelen med 2.90 i odds!