Draxler - en risiko verdt å ta for Arsenal!


Med en prislapp på £30 millioner, er Julian Draxler et sjansespill. Vel verdt, mener Adrian Clarke...

Arsenal er detronisert. Dersom vi skal tolke dagens hyllest - for all del velfortjent - av Manchester Citys angrepsregister, kan Arsene Wenger & Co bare glemme Premier League-gullet først som sist. Det er over for denne gang.

Eller er det det? Sist jeg gjorde opp regnskap, la jeg merke til at det fremdeles er 45 poeng å spille om. Og dét, mine damer og herrer, er nokså mye. 

Hvor enn vanskelig februar og mars kan se ut på papiret for the Gunners - er ikke bortekamper mot Liverpool, Everton, Arsenal og Manchester United akkurat en terminliste som lukter walkover for Manuel Pellegrinis gutter heller. Chelsea akter å ha et ord med i laget, klubbens problemer mot lag som spiller 1800-tallsfotball til tross.

Selv om City er rødglødende, må de belage seg på en lang og hard oppløpsside før gullet er i boks.

Spørsmålet for Arsenals del, er om Julian Draxler aksler Gunners-trøya i serieinnspurten. Ved å ha sagt ja til å bruke £30 millioner på Schalkes 20-åring (nå fremfor til sommeren) forteller det meg at Wenger på ingen måte er klar til å innrømme nederlaget helt ennå. Det er imidlertid mye penger - for en guttunge som fremdeles ikke er tørr bak ørene. 

Å blåse £42.5 millioner på Mesut Özil var så visst nye takter fra Arsenal. Og dét for en beviselig etablert verdensstjerne i ferd med å nå karrieretopp. Når klubben legger nesten like mye på bordet for et vidunderbarn - som langt ifra er en finslepen diamant - er det en uvanlig stor risiko involvert. Likevel; jeg er fast i troen på at Draxler vil være verdt hvert Pund.

Som Arsenal-fansen har obsevert den siste tiden, er det gjerne slik at du får akkurat hva du betaler for. Lukas Podolski, Santi Cazorla og Olivier Giroud har alle blitt handlet inn for mindre summer, men hver eneste av dem kom med et godt rulleblad. Vi bør ikke bli overrasket over å se trioen levere varene. Og det samme gjelder selvsagt Özil.

Jeg er på ingen måte en Bundesliga-ekspert, og kan således ikke hevde å besitte inngående kunnskap om Draxlers 133 kamper for Gelskirchen-klubben. Men, fra hva jeg har sett, hva de lokale ekspertene forteller - og kanskje viktigst av alt; Hva hans tyske spillerkolleger sier - er Draxler hel ved. Når fotballspillere på landslagsnivå åpenlyst hevder at en unggutt er guds gave til fotballen - og videre: verdt prislappen - er jeg villig til å tro dem. 

Han er syv måneder yngre enn Ravel Morrison. Jepp, faktisk så ung er han. Når Julian Draxler anses som en del av Tysklands VM-tropp, og har fått en prislapp på £30 millioner, er det bevist godt nok på at han er bedre enn brukbar.

Hvorvidt Draxler er midtspiss eller ei er for øyeblikket ikke relevant. Husk at Cristiano Ronaldo og Robin van Persie tidligere spilte på flankene. 

Dersom han signerer for Nord-London klubben, vil Wenger gi ham muligheter på offensiv midtbane og som spiss. Helt til han er komfortabel nok til å plassen i startelleveren til sin egen. Bare det å ha et solid alternativ - som scorer og legger til rette for mål - vil være nok denne sesongen. Spillere av slikt kaliber kommer ikke billig. Nettopp fordi de har kvalitetene som trengs. Når de trengs som mest. 

Som vi har sett av Özil, er det også slik at dyre signeringer også gjør feil. Ja, faktisk dårlige dager på jobben. Men, de har nesten alltid en positiv innvirkning på lagkameratene. De produserer én magisk pasning, eller evner å score i akkurat den kampen da det gjaldt som mest. De utgjør den berømmelige forskjellen. 

Jeg liker lyden av mulige leieavtaler for Juventus' Mirko Vucinic, Barcelonas Christian Tello eller Real Madrids Alvaro Morata. Alle besitter talent, og hver eneste av dem vil bedre Arsenals muligheter til å vinne tittelen. Men, personlig mener jeg Draxler er den Arsenal både trenger og ønsker. 

Jeg hevder ikke at han blir den neste Ronaldo. Men, i en alder av 20 år var han ansett som talentfull - om enn frustrerende - høyrekant for Manchester United. Se på mannen nå!

Dersom de sikrer seg Draxler - og det er et stort "hvis" her - er jeg trygg på at han vil være en solid tilvekst i et lengre perspektiv. I mellomtiden kan han være en som tipper gullet i Arsenals retning. 

I en tittelrace hvor marginer avgjør, kan man aldri ha for mange talenter. Og denne mannen kan det være vel verdt å investere i.