Downing og Carroll kan bli en suksess i Hammers-trøya


Det virker ganske utrolig at noen ønsker å replikere Damien Comollis £55 millioner-eksperiment så vidt tidlig. Sannheten er imidlertid at West Ham allerede har sikret seg både Andy Carroll og Stewart Downing, og at han faktisk kan få dem til å fungere sammen. 

Under ledelse av Kenny Dalglish virket Liverpool å havne mellom to stoler. De var i stand til å spille utsøkt pasningsfotball, noe de også gjorde en kort stund før tapet mot Arsenal. Spillermateriellet var derimot mer egnet en direkte form for fotball - hvis filosofi ikke var noe spillerne trodde på selv engang. Allardyce har på sin side kun én filosofi: "Hva enn som kreves for å oppnå resultater". 

Det er så visst ikke et forsøk på å sette merkelappen "langball-lag" på West Ham. Alle som så dem i fjorårssesongen vet at de flytter kula med teknikk og selvsikkerhet, og kan således vente på at lagkameratene befinner seg i korrekt posisjon før de avleverer. Når tiden er inne sender de ballen ned på kantene, eller sikter på den høyreiste Carroll. De er velorganiserte og ekstremt effektive. West Ham spiller rett og slett på de kvalitetene de har. Til tross for alle de spydige kommentarene var de nyopprykkede fra Londons Østkant aldri i fare for å rykke ned. Dersom noen kan få parhestene Downing-Carroll til å fungere, må det være Allardyce.

Det skal sies at Downing har en egen tendens til å løpe seg fast i motstanderens back. At han har en god innleggsfot skal derimot ingen ta fra ham. Carroll er på sin side like utsatt for skader som en sjiraff med benskjørhet, men like fullt en fenomenal spiller. Allardyce akter ikke å gi tvetydige beskjeder, men snarere drille duoen til de lykkes. Tør du vedde på at Big Sam ikke makter å få dem til å spille godt? 

Det er faktisk slik at desto mer vi studerer West Ham, jo mer lurer vi på om de kan være sesongens store overraskelse. Det er verdt å minne seg selv på at begrepet "overraskelse" har endret innhold de siste 10 årene. Etter at Champions League har sørget for et enormt skille mellom de fire øverste og "røkla", er det en overraskelse dersom noen andre enn Tottenham ender på femteplass. Men dét i mente, skal West Ham anse sjetteplass - eller sågar syvende eller åttendeplass - som en meget god sesong. 

Laget er solide i forsvar, og de har en bred og god stall. Det går til alt overmål rykter om at selv Ravel Morrison plutselig har lagt av seg primadonnanykkene og begynt å levere. Razvan Rat er en annen ypperlig signering, mens vi synes å ha glemt Joe Cole. I en divisjon hvor Everton er midt inne i en overgangsfase, Liverpool råtner på rot, West Bromwich ikke lenger undervurderes og Swansea har forstyrrelsene som Europa League-spill representerer, kan et lag som West Ham gjøre det meget godt. 

Men, det er en grunn til at spillere som Liverpool betalte £55 millioner for plutselig selges for £21. Sam Allardyce har imidlertid utrettet større mirakler enn å få Carroll og Downing til å spille godt. 

West Ham er verter når nyopprykkede Cardiff City kommer på besøk i Premier Leagues åpningsrunde lørdag. Sats på at The Hammers vinner til 1.90 i odds.