Derfor er Rooney-exit krise for United


I vårt sammfunn - som er preget av negegrus beundring for kjendiser og misunnelse, er Wayne Rooney et lett mål. Å rynke på nesa til superstjernes hver eneste handling er bare for gøy til å la være. 

Manchester United - og England-angriperens uvanlige soveromseskapader, og sosiale laster, har ikke helt slått an hos almuen. De som derimot heller er interessert i fotballen, er ankepunktene snarere Rooneys holdningsproblem, hans selvsentrerte livsanskuelse og kort lunte. 

Selv om jeg personlig mener at mannens tilkortkommenheter som fotballspiller er urettferdig overdrevet, har han utvilsomt sine feil og mangler. Som et resultat opplever vi den sedvanlige nedrakkingen. Men Wayne Rooney er fremdeles en ypperlig fotballspiller. De som hevder noe annet forstår ikke spillet. 

Greit nok. Det er kanskje skuffende at han i en alder av 27 år ikke har utviklet seg til å bli en fotballens svar på Batman. Statistikken hans er likevel ikke akkurat hva vi kan kalle svak. 

Rooney har aldri spilt mindre enn 36 kamper for United i løpet av en sesong (fjorårssesongen), og aldri har han tegnet seg for færre enn 16 mål (igjen forrige sesong). Det glemmes raskt at han i 2009/2010 og 2011/2012-sesongen satte inn 34 mål. 

Tallene yter ham egentlig ikke rettferdighet, ettersom han er både to og tre spillere i én. Ikke bare er Rooney en måljeger av rang, men han er på samme tid et kreativt geni. En som jobber skjorta av seg, og som gjøre en innsats for laget. Utrolig nok er dette en spiller David Moyes er villig til å la gå. 

Jeg kjenner godt til argumentene for å selge Rooney. Jeg kjenner spillerens karakterbrister, og jeg er på det rene med at det er best å selge en spiller som ikke er fornøyd. Jeg skjønner alt det der. 

Hva jeg derimot ikke fatter er at, til tross for de åpenbare økonomiske fordelene av å kvitte seg med en spiller som koster £250.000 pr uke, Manchester United ikke prøver hardere å få ham til å trives. 

Tidligere denne uken ordla Moyes seg med overlegg på følgende vi: "Min generelle betraktning rundt Wayne, er at dersom vi av en eller annen grunn skulle oppleve på Robin van Persie vil vi trenge ham". Slikt vil jo ikke være egnet til å gjøre hans beste - eller nest beste spiller - særlig glad. 

Så hvorfor gikk ikke den nye treneren hen og forsikret ham om at han er en nøkkelfigur på laget. Enten som hengende spiss, offensiv midtbanespiller eller som Van Persies partner? Alle rykter til side; det er kanskje hva som hadde vært nødvendig for å stille stormen. De valgte heller en annen strategi. Moyes og Manchester United ønsker å kvitte seg med Rooney. 

Det velkjente overgangsspillet har deretter startet, og Jose Mourinho sitter med de beste kortene på hånda. Etter flere møter med Rooney, hvorav to av dem fant sted i duoens hjem, er det for sent for Moyes å gjøre stemmen kattemyk. Mourinho elsker Rooney, mens Moyes ikke akkurat har de samme følelsene. Det synes nå ekstremt trolig at angriperen ender opp på Stamford Bridge. Kall meg gjerne gal, men det kan da umulig være godt nytt for Manchester Uniteds ambisjoner om å forsvare serietittelen. 

Ved å selge spilleren til Chelsea, vil de regjerende mesterne svekke sin egen stall betydelig, mens de samtidig forærer en av de fremste rivalene akkurat den spilleren de har behov for. 

Fra hva jeg forstår, går Van Persie og Rooney overens som et gammelt ektepar. De er fulle av respekt for hverandres kvaliteter, og har slett ikke noe problem med å jobbe med hverandre. Det er treneren, og kanskje klubben, som sliter med å tøyle to superstjerner som ønsker det samme. 

Jeg er slett ikke så sikker på at Wayne Rooney er desperat etter å forlate Manchester United. Jeg mistenker derimot at han ønsker å bli fortalt at han er en ansett som en viktig spiller. Selv om det meget vel kan være en liten hvit løgn. 

United har vært påpasselige med å ikke tilby lovnader, noe som har slått tilbake på dem selv. Selv om de kan bruke store summer på unge, sultne erstattere er Rooney ganske enkelt en spillertype som dukker opp ofte. Han vil bli dypt savnet. 

Det fasinerende katt-og-mus spillet i overgangsmarkedet vil sikkert inneholde flere overraskelser. Men skulle United ende opp med å godkjenne et salg til Chelsea, vil det kun finnes én vinner. Og det er ikke United. 

Rooney er priset til 1.20 i odds på en overgang til Chelsea denne sommeren