De 5 mest dramatiske serieavslutningene i Premier League!


Premier League-sesongen 2013/14 får sitt endelige punktum søndag. Etter så vidt spennende måneder, er spørsmålet om vi har fler overraskelser i vente?

Seier mot West Ham på Etihad vil sørge for Manchester Citys andre ligatittel på tre år. Dersom de skulle tape - mens Liverpool vinner mot Newcastle - vil the Reds derimot ta sitt første seriemesterskap på 24 år.

Vi har sett tilbake på de mest dramatiske sesongavslutningene i Premier League. Her er vår topp 5-liste: 

5. 1993/94: Evertons Houdini-forestilling mot Wimbledon

På stillingen 0-2 hjemme mot Wimbledon på sesongens siste dag, lå Evertons stolte statistikk - som kun viste to nedrykkfra toppdivisjonen gjennom tidene - an til å ryke. 

Et oppsiktsvekkende comeback i form av to scoringer signert Graham Stuart - inkludert seiersmålet ni minutter før full tid - og ett av Barry Horne, sørget for 3-2 seier. Gevinsten sendte i stedet Sheffield United ned.

 

4. 2010/11: Fem lag kunne rykke ned - Blackpool og Birmingham degradert

Fem lag gikk inn i siste serierunde i 2010/2011-sesongen med kniven på strupen. Til slutt var det Blackpool og Birmingham som måtte ta den tunge turen ned i the Championship. Samtlige fem lag var under streken iløpet av serierunden.

The Tangerines tapte mot Manchester United, mens Birmingham måtte gi tapt mot Tottenham. Det innebar at Wigan - som virket var nederlagsdømte - holdt seg i divisjonen med 1-0 seier over Stoke City. Både Wolves og Blackburn kunne feire, til tross for at Rovers vant 3-2 på Molineux.

 

3. 2004/05: West Bromwich Albion står opp fra de døde!

Denne sesongen var det fire lag som skulle redde skinnet i siste serierunde. Alle klubbene var under den berømmelige streken sesongavslutningen, men det var til slutt West Bromwich som til slutt stakk av med fornyet Premier League-kontrakt.

The Baggies befant seg nederst på tabellen ved jul - vangligvis et sikkert nedrykkstegn. Gevinster mot Portsmouth, kombinert med andre seiere, sørget for at det i stedet var Crystal Palace, Norwich og Southampton som måtte ta den tunge veien ned.

 

2. 1994/95: Blackburn tapte slaget på Anfield, men vant tittelen!

Så lenge Blackburn matchet Manchester Uniteds resultat, ville Rovers stikke av med Premier League-gullet i 1994/1995. Klubben gikk på et 0-1 tap borte mot Liverpool.

De fleste på Anfield krysset fingrene for at Lancashire-klubben skulle stikke av med seieren, ettersom Blackburn den gang ble ledet av Reds-legenden Kenny Dalglish. Jamie Redknapps sene frispark-scoring kunne kjapt ha gitt klubbens erkerivaler troféet. United evnet på sin side å rote bort poeng mot West Ham, og Blackburn kunne dermed innkassere mesterskapet.

 

1. 2011/12: Manchester City snøt United på målstreken!

Manchester City var nødt til å slå nedrykkstruede Queens Park Rangers på sesongens siste dag for å vinne tittelen på målforskjell foran erkerivalen Manchester United. Det virket imidlertid som om de hadde blåst sjansene på stillingen 1-2 etter 90 minutter.

Da var det dags for Edin Dzekos utligningsmål, før Sergio Agüero sendte de lyseblå til himmels med kamps siste spark på ballen.